Arkiv foto BZ Portalen: Børnebevægelsen starten af 70’erne

Samfundet er gået i stå, politikerne holder fast i en forældet tankegang.

Nedskæringer i uddannelsessystemet, manglende interesse for klimaet og politik som er gennemsyret af fascisme. Regeringen og samfundet svigter ungdommen! Derfor har vi brug for Børnemagt! Børnemagt er et et frirum, børnemagt er en stemme for selv de yngste!


Børnemagt er en bevægelse der siden 70’erne har påvirket venstrefløjen og samfundet omkring os, men lige nu I dagens 2019 har den brede befolkning mere en nogensinde før behov for børnenes stemme. Samfundet og børnene har behov for børnemagt. Alt for længe har vi lyttet til voxnes tomme ord og følt os magtesløse, på grundlag af noget så simpelt som et tal der har fået lov til at dikterer vores ret og muligheder. Nu har vi fået nok. Vi vil ikke tie mere. Så voxen fascister tag jer i agt, for her kommer det nye børnemagt!

 Ungdommen i denne tid, er præget af et samfund med kedelige rammer, der kun gavner det kapitalistiske system og en tanke om at barndommen udelukkende er et pit stop før voksenlivets nådesløse cyklus, til det ene formål at få os ud på arbejdsmarkedet, for at være en del af det store maskineri, vi modvilligt er en del af. Hele tiden bliver der vedtaget love på borgen, af voxne politikere der omhandler os børn, men har de nogensinde spurgt os hvad vi har brug for? Hvorfor skal vi se passivt til mens voxne smadrer vores planet, når det nu er vores fremtid det går ud over? Hvorfor er vi kun noget værd hvis der står en høj karakter på deres papir? Hvorfor er kritisk tænkning lavest på deres prioriteringsliste? Hvorfor må vi ikke se verden gennem vores naturlige børneøjne, øjne der altid er nysgerrige og stiller de spørgsmål til verden ingen andre vil høre? Og når vi endelig tager stilling bliver det ikke taget seriøst, for i de voxnes forvrængede verdener, skal vi hverken stille eller svare på andet end de spørgsmål de ligger på bordet. Selv på venstrefløjen hvor vi hører hjemme og de få steder hvor vi kan trække vejret og tale frit, bliver vores unge alder, betragtet som mangel på erfaring. I fællesskaber der er byggede på ideer om tolerance og solidaritet, oplever vi at det er en kamp, at få lov til at ”være med”. Hvorfor skal det være en kamp, at få lov til at kæmpe? Er det i så faldt så forskelligt fra det ekskluderende politiske styre? Af det kan vi erfare at vi kun har de pusterum vi selv skaber. Vi har ikke taget de gamle kampe, ja vi gik i børnehave da ungdomshuset på Jagtvej 69 blev ryddet, men nogen skal tage de nye kampe. Hvis ikke os, hvem så? Nye problematikker spirer frem over alt, nye kræfter skal være med til at løse disse. Vi kæmper for at afskaffe den giftige aldersfascisme, der gennemsyrer alle kulturer. Vi kæmper for retten til at høres og tages seriøst, selv om at vi er børn.

I sandkassen var vi de børn, de andre ikke måtte lege med. Nu har vi droppet sandkassen, og leger i stedet med de store sten. Gør jer klar og sig velkommen til det nye Børnemagt!

 

Der er ikke flere tekster