Kaos Krøniken II: optegnelser over usynliggjorte oprør***

I Konfront viderebringer vi et virvar af forskellige perspektiver, ideer og tekster fra den udenomsparlamentariske venstrefløj, vi opfordrer ikke folk til at bryde loven men til at passe på sig selv og sine kammerater og tænke selv!

-AF Kaoskrøniken

Tak, fordi du er med igen til endnu et nummer af vores kronik!
Denne gang har vi aktionsrapporter fra juni til begyndelsen af august fra hele Europa. I en anden bidrag på Konfront præsenterer vi en længere oversættelse om vandmangel og rationering i Frankrig og i hele verden: “At bryde cirklen

Vi håber at se dig på gaden, pas på dig selv og husk at holde varmen!

_________________________________________

JUNI 2022
2/6, Chéronnac (Frankrig).
I Haute-Vienne bliver den vindmålemast, der er opstillet som led i et projekt med industrielle vindmøller, fældet om natten. Dens kabler blev skåret over, hvorefter den knækkede på jorden.

18/6, Caen (Frankrig)
I Calvados stoppede fjernsyn, internet og telefoni lørdag aften omkring kl. 21.30 med at fungere i hele Lorge-distriktet: dørene til fiberoptikkabinettet var blevet brudt op og kablerne skåret over.

18/6, Athen (Grækenland).
I kvarteret Kaisariani satte skygger af solidaritet ild til otte luksusbiler i solidaritet med anarkisten Giannis Michailidis’ sultestrejke.

18/6, Athen (Grækenland).
En brandbombe antændes foran indgangen til en filial af Nationalbanken. Angrebet hævdes af anarkister i solidaritet med Michailidis.

18/6, Athen (Grækenland).
I solidaritet med Michailidis lægges der et bagholdsangreb mod en politipatrulje fra Delta-enheden. Patruljen og de politifolk, der kom som forstærkning, blev mødt med molotovs.

22/6, Bruxelles (Belgien)
En politibil, der var parkeret under et indgreb i Schaerbeek kommune, blev sat ud af drift af en ukendt person med en “stump genstand”: forruden og ruderne blev smadret. Betjentene vendte tilbage til fods, og deres bil blev slæbt af en kranvogn.

22/6, Saint-Chamond (Frankrig)
I Loire mistede den makronistiske deputeredes kontor alle sine vinduer i nattens løb, smadret med en forhammer.

22/06, München (Tyskland).
Et par dage før G7-topmødet stillede otte køretøjer fra politiet sig op på række bag hinanden
blev sat i brand. En del af politiets udstyr gik også op i røg sammen med dem (skjolde, hjelme, skudsikre veste osv.).

22/6, Bremen (Tyskland).
Der blev kastet maling og sten mod flådelogistikvirksomheden BLG, som leverer tjenesteydelser til den tyske hær og transporterer våben. “Mod og styrke til alle dem, der gør modstand mod krigen!”.

25/6, Athen (Grækenland).
Anarkister/kommunister påtager sig ansvaret for molotovangrebet mod politifolk i foran kulturministeriet ved siden af bydelen Exarchia i solidaritet med den anarkistiske fange Michailidis, der sultestrejker.

27/6, Charleville-Mézières (Frankrig)
I Ardennerne angribes kampagnekontoret for Éric Zemmours parti omkring kl. 21.00: ruden knuses, og der bliver sat ild til det indre. En ung mand, der blev anholdt kort efter, får en betinget fængselsdom på seks måneder.

27/6, Leipzig (Tyskland).
“Som reaktion på de seneste razziaer” sættes der ild til en bil fra postvæsenet. I kravet hedder det også, at postkontoret samarbejder med efterforskerne, og det afsluttes med “Mod staten, for anarki og løsladelse af Lina [i fængsel for angiveligt at have organiseret fysiske angreb på nazister i deres hjem]!”

JULI 2022
1/7, Athen (Grækenland).
Militant Solidaritet hævdede at have placeret “to kraftige brandbomber” foran indgangen til Alpha Bank, der befinder sig i den samme bygning som Axa Insurance i byens centrum. Angrebet blev hævdet i solidaritet med Michailidis. I sit kommuniké fordømte Militant Solidarity også den informationsstyring, som staten har orkestreret, og som lukker munden på talrige solidaritetsaktioner og andre angreb.

2/7, Toulouse (Frankrig)
I Haute-Garonne blev militærflyproducenten Airbus’ stand angrebet under byens officielle Pride, som Airbus er en af sponsorerne af: et oppusteligt fly blev punkteret og borde blev væltet omkuld. “Fra kapitalisterne til politikerne, fuck de mennesker, der ødelægger vores liv og genvinder
vores kampe! Vores begær skaber uorden. Og vi har til hensigt at gøre det kendt! Lad os støde sammen med Airbus. Lad os smadre pinkwashing og dens allierede!”

3/7, Jazeneuil (Frankrig)
I Vienne brændes to hvedemarker, hvoraf den ene rummer en fungerende vindmølle og den anden en vindmålermast til at implantere nye, om natten med få kilometers mellemrum.

6/7, Toulouse (Frankrig)
I Haute-Garonne brændes et nyligt opsat kamera i Bonnefoy-kvarteret ned i solidaritet med Ivan, en anarkist, der sidder fængslet i Villepinte og bl.a. er anklaget for at sætte ild til diplomatbiler, samt med “alle dem, der fortsætter med at konspirere og angribe”, hedder det i kommunikéet.

6/7, Athen (Grækenland).
Julian Assagne [sic] Cell of the Direct Action Cells placerede en brandbombe foran et hus tilhørende en parlamentsmedlem fra partiet Nea Demokratia og en journalist for kanalen Skai, Babis Papadimitriou. Aktionen blev gennemført i solidaritet med anarkistiske fanger.

7/7, Auxerre (Frankrig)
I Yonne gik tre biler fra den lokale mission op i røg om natten på dens parkeringsplads. Dens facade blev også ramt af flammer, og flere vinduer blev knust af varmen. Hele den lokale missionens er nu reduceret til aske efter branden af to andre af deres biler i marts sidste år.

8/7, Athen (Grækenland).
På parkeringspladsen hos elektricitetsselskabet DEI satte anarkister/kommunister ild til en bil, der tilhørte en af selskabets chefer. I kravet kritiserer disse anarkister/kommunister cheferne, stigningen i energipriserne osv. og giver derefter udtryk for deres støtte til Michailidis’ sultestrejke.

9/7, Athen (Grækenland).
Kaosets børn sætter ild til en Porsche i kvarteret Vyronas: “Længe leve de uformelle anarkistgrupper! Giannis [Michailidis], bliv stærk!”

9/7, Athen (Grækenland).
Cell of Revolutionary Solidarity placerer en brandbombe foran huset tilhørende vicepræsidenten for højesteret: “Kompromisløs kamp mod staten. Frihed for Giannis Michailidis.”

13/7, Athen (Grækenland).
En brandbombe antændt foran en sekundær dør starter en brand på øverste etage i den bygning, der huser kontorerne for ugeavisen og radiokanalen Real. Flammerne oversvømmer derefter hele bygningen. Angrebet hævdes af Thousands of Suns of the Night, i solidaritet med Michailidis og andre anarkistiske fanger. “Lad hele landet vide og forstå her og nu, at I brænder alting af og gør det til en ørken, at I udrydder alle spor af dyreliv og i stedet bygger I vindmøller og andre vedvarende industrielle energikilder til at drive maskiner, handel og støtte turistindustrien. Vi står sammen med alle dem, der kæmper for dyrelivet og naturen![…] “. I lyset af industrialismens ødelæggelser og den epidemi af skovbrande opfordrer de til en “international kampagne mod ødelæggelsen af naturen” under navnet “Nature Revenges”.

7/19, Thessaloniki, Grækenland.
Placering af en brandbombe mod en filial af Nationalbanken. “For fortsættelse og intensivering af den multiforme antiautoritære kamp. Omgående løsladelse af Michailidis.”

7/19, Stuttgart (Tyskland).
I løbet af natten bliver der sat ild til et køretøj fra det tyrkiske konsulat. Flammerne spreder sig til otte andre køretøjer, og facaden på det tyrkiske konsulat og en anden bygning bliver også beskadiget.

19/7, Athen (Grækenland).
Anarkister sætter ild til flere køretøjer hos en Peugeot-forhandler “i solidaritet med den politiske fange Michailidis og andre fængslede kammerater”.

22/7, Athen (Grækenland).
Dagen før beslutningen om en eventuel løsladelse af Michailidis gik flere grupper til angreb i forskellige dele af byen: ruderne på et postkontor, på to kommunale køretøjer og på rådhuset i Aigaleo blev smadret, og en metrostation blev ødelagt, suppleret med smadrede ruder hos en elforsyning og en elnetforvalter.

27/7, Patras (Grækenland).
Anarkisterne hævder et brandattentat mod en motorcykel tilhørende en ansat i et asfaltfirma (23/7) og derefter et andet brandattentat mod en hæveautomat (24/7). Aktionerne blev gennemført i solidaritet med Michailidis.

29/7, Kavala (Grækenland).
En molotov bliver kastet mod en hæveautomat, bl.a. “i solidaritet med vores fængslede kammerater”.

31/7, Lausitz (Tyskland).
Kroge placeres på en kultransportlinje, hvilket beskadiger jernbaneanlæggene og afbryder forsyningen af to kraftværker. De venlige kroge – snart også hos dig! – udtaler bl.a.: “Vi må selv skabe et radikalt systemskifte, øge presset og selv lukke kraftværkerne ned.”

AUGUST 2022
4/8, Amersfoort (Nederlandene).
En helt ny relæantenne fra operatøren KPN bliver udsat for en brandattentat og ødelagt i løbet af natten.

4/8, Wülfrath (Tyskland).
I Nordrhein-Westfalen saboteres jernbanen for virksomheden Lhoist Germany Rheinkalk ved at vride skinnerne og gøre dem ubrugelige. Europas største kalkbrud blev således afskåret fra sine vigtigste transportveje til kunderne RWE (energiselskab) og Thyssenkrupp (våbenfirma). “Den eneste mulige vej ud af denne onde cirkel af krise og kapitalistisk krig er ødelæggelsen og overvindelsen af dette økonomiske og sociale system”, hedder det i kommunikéet.

6/8, Mesnil-Amelot (Frankrig).
Et mytteri brød ud i detentionscentret (CRA) omkring kl. 21.30: ca. 30 udokumenterede indvandrere satte ild til madrasser og møbler i to bygninger og konfronterede også betjentene, som måtte søge tilflugt i et lokale, mens de ventede på forstærkninger. Andre fanger gik op på tagene for at klippe hegnet over og forsøge at flygte, desværre forgæves.

9/8, Osny (Frankrig).
I Val-d’Oise lykkedes det en fange på disciplinærafdelingen at afmontere døren under et telefonbesøg, inden han gik ud på gangen, hvor han ødelagde det elektriske system, kameraerne og vandrørene og forårsagede en oversvømmelse. Både disciplinær- og isolationsafdelingerne, der ligger oven på hinanden, er i uorden.

Der er ikke flere tekster