Aktivister i direkte aktion: Nu går vi efter landbrugsindustrien***

Danske klimaaktivister planlægger, i samarbejde med andre i Europa, en civil ulydighedsaktion mod en kunstgødningsfabrik, under aktionsnavnet Free the Soil. Aktionen foregår i dagene 22. til 25. september 2019.


Af Free The Soil

“Alle kender i dag til kulindustriens ødelæggende konsekvenser for klimaet. Nu må vi angribe det næste mål: Landbrugsindustrien.” udtaler Hanne Jensen, Free the Soil-aktivist.

Danske aktivister fra klimaretfærdighedsbevægelsen mobiliserer aktivister fra Danmark og resten af Europa til aktionen mod YARA’s faciliteter nær Brunsbüttel. Her oprettes en teltlejr med workshops, politiske diskussioner og strategier i dagene op til aktionen. Hanne uddyber baggrunden for aktionen:

“YARA er landbrugets Shell og kunstgødning er agroindustriens svage led, så det er et oplagt mål. Med tanke på FNs nylige rapport om landbrugsindustriens katastrofale påvirkning på klimakrisen, kan vi ikke vente på forslæbende danske og europæiske politikere. Vi lukker selv for agroindustrien og dens fabrikker.”

Aktivisterne forventer mange 100 deltagere fra hele Europa, med planlagte busser fra foreløbigt Paris, Bruxelles, København og Amsterdam.

Aktionen foregår i dagene 22. til 25. september nær byen Brunsbüttel i det nordlige Tyskland. Aktionen vil foregå ved en ulydighedsaktion, kendt fra bl.a. kampagner som Ende Gelände mod den tyske kulindustri.

Kunstgødning produceres ved en meget energikrævende proces og virksomheden YARA er den største kunstgødningsproducent og den største private efterspørger af naturgas i Europa.

Der er ikke flere tekster