Af Mexicogruppen i Internationalt Forum

Den inspirerende oprørsbevægelse fra det sydøstlige Mexico, EZLN, har i en ”comunicado” løftet sløret for en planetarisk tur næste år, hvor de vil besøge alle kontinenter. De starter i Europa og vil ende denne del af turen i Madrid d. 13. august 2021, 500 årsdagen for Spaniens kolonisering af Mexico.

Her på Konfront vil vi senere hen publicere en dansk oversættelse af hele comunicadoen, men indtil da kan du læse versioner på ti andre sprog, heriblandt spansk og engelsk: http://enlacezapatista.ezln.org.mx/2020/10/05/sexta-parte-una-montana-en-alta-mar/

Vi er påbegyndt koordineringsarbejdet af zapatisternes besøg på tværs af aktivistkollektiver i DK og Europa, hvis du gerne vil være med skriv til os på mexico@internationaltforum.dk eller kontakt os via vores Facebook-side: Mexicogruppen IF (https://www.facebook.com/mexicogruppen)

Vi har i Mexicogruppen, Internationalt Forum, sendt et åbent brev til Chiapas for at byde zapatisterne velkommen:

 

Oversættelse til dansk:

Brødre, søstre, søskende,
Kammerater og kammeraterinder,
Zapatister fra Mexicos sydøstlige bjerge

Vi sender hilsner fra Danmark, hvor vi med stor glæde og begejstring har modtaget jeres comunicado. Vi har hørt jeres kald og med lille brev ønsker vi at åbne en samtale med jer.

Vi vil begynde med at væve et solidaritetsreb. Vi begynder at organisere os med grupperne her og på denne måde kan vi skabe en mere forskelligartet bånd.

Lidt efter lidt vil vi samles med dem, der lader sig kalde og lade dem lytte og tilslutte sig.

Vi tror at vi sammen kan bygge broer, ikke grænser.
Vi kan lære fra hinanden, ledsage hinanden og dele selv musikken.
Vi ser frem til at høre fra jer.

Hilsner fra Monsterets hjerte, Europas nordlige breddegrader,
Mexicogruppen, Internationalt Forum, Danmark.

Har du brug for et rush up af zapatistbevægelsen? Tjek Clara Nepper Winthers artikel om oprindelige folk og politisk deltagelse i Mexico.

 

Der er ikke flere tekster