Kobanê er blevet et globalt symbol på kampen for en fri og demokratisk verden. I efteråret 2014 blev Rojava-revolutionen mod Islamisk Stat med succes forsvaret i Kobanê. Revolutionen i Rojava er vores fælles revolution – og dens forsvar er vores fælles ansvar.

af R.F.

I slutningen af 2014 var hele verden vidne til den heroiske modstand i Kobanê ledet af kammeraterne fra YPG og YPJ. Gennem den vellykkede kamp i Kobanê spredte Rojava-revolutionen, baseret på kvindefrigørelse, økologi og demokratisk konføderalisme, udarbejdet af Abdullah Öcalan, til resten af verden. Verden holdt vejret da kammeraterne stod i vejen for mørket og forsvarede menneskeheden hus for hus, gade for gade, i Kobanê.

 

Millioner af mennesker rundt om i verden gik på gaden for at udtrykke deres solidaritet med den heroiske modstand i Kobanê – i år gør vi det igen!
Tusindvis af unge internationale kammerater fra hele verden har deltaget i revolutionen i Mellemøsten og mange har givet deres liv for deres overbevisning om sejr. En global bevægelse blev født, som fik håb gennem denne kamp, viste solidaritet med modstanden og organiserede sig selv gennem den. Revolutionen i Rojava er et levende håb og inspiration for mennesker og deres kampe over hele verden, da samfundene i den autonome selvadministration i det nordlige Syrien, kendt som Rojava, er et levende eksempel på en fri og demokratisk fremtid for Mellemøsten.
På baggrund af den lige sameksistens mellem alle befolkningsgrupper i regionen, frigørelse af kvinder, en økologisk og behovsorienteret livsstil og økonomi og en hidtil uset form for radikalt demokrati blomstrer et alternativt system til løsning af krisen i det nordlige Syrien midt i krigens kaos, ødelæggelse og lidelse.

Millioner af kvinder og mænd, gamle og unge, progressive mennesker i forskellige politiske farver, samlet i deres mangfoldighed, stod beslutsomt ved siden af folket i Rojava og viste deres støtte til kampen mod de barbariske morderiske bander fra den såkaldte Islamiske Stat.


Rojava er vores fælles revolution

Siden sejren i Kobanê har det demokratiske selvstyre ikke kun udvidet til store områder i det nordlige Syrien, men det er også blevet en kilde til inspiration for mennesker og bevægelser rundt om i verden, der kæmper for en mere retfærdig verden.

Men Rojava-revolutionen er stadig i fare. Selvom Islamisk Stat blev militært besejret i det nordøstlige Syrien, lever dets fascistiske ideologi stadig. I de områder, der er blevet besat af Tyrkiet, fortsætter jihadisterne med at ødelægge, terrorisere dem, der tænker anderledes, begår krigsforbrydelser og folkemord.


Den tyrkiske stat fremmer ikke kun IS-ideologien i Syrien, men er i øjeblikket aktiv som krigsmagere i et stort antal lande i regionen. Efter de militære aggressioner i Libyen, Syd-kurdistan og Nagorno-Karabakh vender den tyrkiske krigspolitik sig igen mod områder i det nordøstlige Syrien.
Byen Ayn Issa er blevet angrebet gentagne gange i de sidste par dage, og kun de modige lokale styrkers afgørende defensive handling har hidtil været i stand til at forhindre en større eskalering af konflikten. Men faren for yderligere besættelsesangreb og den tilknyttede fordrivelse af tusinder på atter tusinder af mennesker er fortsat fremtrædende.

Kampen mod fascismen fortsætter!

Mens befolkningen i Rojava fortsætter deres kamp for selvbestemmelse, kvinders befrielse og radikalt demokrati og forsvarer sig mod angreb fra jihadistiske bander og den fascistiske tyrkiske stat, trykker repræsentanterne for hykleriske regeringer hænderne på de tyrkiske undertrykkere.
Og mens der afvikles likvidationsplaner mod revolutionen i Kurdistan og Syrien i Ankara, bliver den europæiske, russiske og USA våbenindustri rigere dag for dag som et direkte resultat af krigene i Mellemøsten. De tjener overskud, der koster millioner af menneskeliv.

Mens hundreder af tusinder af mennesker er blevet fordrevet fra Afrin af jihadist-banderne, der er støttet, udstyret og beskyttet af den tyrkiske hær, bosætter disse jihadister og deres familier sig og udnytter folks ressourcer. De sælger symbolet på selve Afrin; olivenolie fra oliventræer, der er dyrket der i hundreder af år, gennem Tyrkiet til Spanien og andre europæiske lande. Dette er hvad den tyrkiske stat mener, når den hævder at sikre sin grænse: etnisk udrensning og jihadistiske bander der angriber lokalbefolkningen.


Ikke kun i Afrin, men også i bjergene i Kurdistan og i de tyrkiske fængsler, føres der en enorm modstand mod disse politikker og angreb. I det nordlige Syrien udslettede SDF, YPJ og YPG for nyligt resterne af den Islamiske Stat. Denne historiske sejr blev kun muliggjort gennem tapperhed og ofring af tusinder af martyrer og lokalbefolkningens heroiske modstand. Tusinder af kvinder har organiseret og befriet sig, og utallige kommuner og kooperativer er blevet grundlagt. Samfundene i Kurdistan, det nordlige og østlige Syrien, har rejst sig og rykker frem dag for dag.

Med revolutionens fortsatte succes øges Erdogans trusler om yderligere store militære angreb på det nordlige Syrien med det formål at udslette revolutionen.
Tyrkiet proklamerer sin succes med “inddæmning” af flygtningekrisen uden for Europas grænser, men flere og flere mennesker er klar over dette regimes sande ansigt. I virkeligheden, indtil den tyrkiske fascisme er besejret, vil ISIS fortsat være en trussel, og revolutionen i Rojava vil være under angreb.
Vi skal afsløre og angribe det militære og diplomatiske samarbejde mellem AKP-MHP-regeringen og opportunistiske regeringer i USA og vesteuropæiske stater. Vi er nødt til at opbygge en kollektiv modstand mod vores regeringers samarbejde med tyrkisk fascisme.

 

Den fysiske kamp mod tyrkisk og jihadistisk aggression i Mellemøsten skal eksplicit være forbundet med kampen mod politikken for medskyldige regeringer rundt om i verden. Hvis mere demokratiske og revolutionære bevægelser mobiliserer og organiserer sig gennem vores samfund og klasseværelser, agiterende på vores arbejdspladser og medier, kan vi etablere en anden front mod tyrkisk fascisme og imperialisme i Mellemøsten.
Tyrkisk fascisme er en global trussel – den skal konfronteres globalt. Deres kujonagtige angreb ville være utænkelig uden den politiske, økonomiske og militære støtte, som den tyrkiske republik modtager fra sine partnere fra NATO og Rusland. Uden milliarder af økonomisk støtte fra Den Europæiske Union, uden våbensystemerne fra Tyskland, Italien, USA og mange andre lande og uden den politiske legitimering, som tyrkisk fascisme modtager fra sine allierede, ville dette regime være faldet for længe siden.
Verdensomspændende for en bedre fremtid: Bekæmp fascismen – stå sammen!

International Aktions Uge:

1. november 2014 blev udråbt til World Kobanê Day. I år begynder en global aktions-uge den 1. november under mottoet “From Kobanê to the World: Rise up against Fascism!“.

RiseUp4Rojava opfordrer alle aktivister rundt omkring i verden til at organisere en uges handlinger for Kobanê. I dag forsættes ånden fra Kobanê-modstanden, især i Heftanîn i øjeblikket. I tider, hvor revolutionens resultater frem for alt trues af den fascistiske tyrkiske stat, dens jihadistiske militser og andre imperialistiske magter.
Men først og fremmest, gennem den fortsatte isolation af Abdullah Öcalan, der har været holdt fange i næsten 22 år, sigter de kapitalistiske nationalstater mod at monopolisere revolutionen og forhindre enhver politisk løsning på det kurdiske spørgsmål og visionen om et fredeligt og demokratisk Mellemøsten.


Rojava er ikke det eneste mål for tyrkisk fascisme og stormagtsinteresser, men også Bakur (det nordlige Kurdistan), hvor folket kæmper for at forsvare deres demokratiske landvindinger og kulturelle identitet mod den politiske tilintetgørelseskampagne, og Başur (det sydlige Kurdistan), hvor der er i øjeblikket også en hård modstand fra guerillaen mod den tyrkiske hær og dens samarbejdspartnere.
Samtidig raser Erdogans islamistiske horder i Libyen, Armenien og for nylig også på Europas gader. Det er nu tid til at modsætte sig isolation, fascisme og besættelse overalt og tilintetgøre Erdoğans fantasier om et neo-osmansk imperium.

I solidaritet med befolkningen i Rojava vil vi vise solidaritet gennem følgende mål og handlinger:

Vi forsvarer revolutionen og dens landvindinger. Vi tilpasser os til revolutionen i Kurdistan, den afgørende kamp mod vores tids største manifestation af fascisme og for befrielsen af kvinder og samfund.

Vi ser denne revolutionerende proces som i tråd med den fortsatte modstand i menneskehedens historie efter oktoberrevolutionen, den spanske borgerkrig og den cubanske revolution.

Vi vil forstyrre, blokere og besætte virksomheder og finansielle institutioner, der støtter tyrkisk fascisme militært eller økonomisk. Dette inkluderer afsløring af sandheder og spredning af information samt masseaktioner og civil ulydighed.

Vi fordømmer alle foreninger, regeringer og alliancer, der støtter den tyrkiske fascistiske stat. Vi er nødt til at analysere deres samarbejde og afsløre deres egeninteresserede motiver. Revolutionens fjender i Kurdistan og Syrien er også vores fjender. Vi er imod indgreb og besættelse fra NATO-landene og Den Russiske Føderation i Mellemøsten.

Vi vil forhindre løgne fra den tyrkiske propaganda i at sprede sig og på denne måde nægte tyrkisk fascisme ethvert åndedrætsrum. Gennem lobbyvirksomhed og propaganda forsøger de at sprede deres ideologi og få støtte til deres kriminelle krig. Vi vil bekæmpe denne ideologi. Tyrkisk fascisme er vores fælles fjende, vores enhed er internationalistisk antifascisme!

Til alle demokratiske, socialistiske og revolutionære kammerater: Deltag i kampen!

Allerede søndag d. 30 oktober ”tyvstartede” kammeraterne fra Erfurt i Tyskland. Demonstranterne krævede den ubetingede tilbagetrækning af den tyrkiske hær og dens islamistiske styrker fra det nordlige Syrien.

Der blev afholdt en demonstration foran Erfurts hovedbanegård i forløbet af verdens Kobanê-dag den 1. november. Begivenheden blev åbnet med et minuts stilhed til minde om alle dem, der døde i befrielseskampen.

Aktivisterne påpegede den akutte fare for en fornyet invasion af den tyrkiske stat i det nordlige Syrien og krævede den ubetingede tilbagetrækning af den tyrkiske hær og dens islamistiske styrker fra det nordlige Syrien.
Vi vil ikke længere se at de forsøger at kvæle vores håb, og vi opfordrer til en uges international modstand mellem den 1. – 8. november. Vi ved at kampen mod fascismen og for en anden verden kun kan vindes ved en samlet kamp. Lad os sammen udtrykke vores solidaritet med det kæmpende folk i Rojava og tage ud på gaden den 1. november – World Kobanê Days.
Vi skal udvide vores handlinger, forbinde dem og internationalisere dem. Vi er nødt til at gå fra protestpolitik til permanent politisk modstand. Den tyrkiske hær skyder deres våben og NATO leverer ammunitionen. Befolkningen i Kurdistan og det nordlige Syrien reagerer allerede på disse angreb.
Vi, som antifascister og revolutionære kræfter, vil tage handling – gennem besættelse, blokade og forstyrrelser – mod de steder, hvor det tyrkiske fascisme i vores lande har militært, diplomatisk og økonomisk samarbejde. Det fascistiske AKP-MHP-regime fra Erdoğan og dets tilhængere fra USA, Rusland og i EU bør forstå, at de leger med ild. Ilden er den internationale revolutionære ungdom, der vil gøre fascismens system til aske.

Revolutionen i det nordøstlige Syrien vil sejre, den tyrkiske fascisme vil blive knust!
Solidaritet med de antifascistiske kræfter i Tyrkiet, Kurdistan og i hele Mellemøsten!
Længe leve antifascistisk internationalisme!

Læs mere og find information om aktioner og demonstrationer for World Kobanê Day og RiseUp4Rojava her: https://riseup4rojava.org

 

Der er ikke flere tekster