Socialistisk Bibliotek: Website genåbner***

Efter lidt over et års arbejde er vi nu parat til at genåbne sitet: https://socbib.dk.
Så velkommen indenfor på Socialistisk Bibliotek, hvor vi også har en liste med Mærkedage 2021 og en omgang Nyeste link klar til brug.

 


 

Socialistisk Bibliotek

Blev startet i 1968 med navnet Tidsskriftcentret.

Vi laver emnelister, personlister og en tidslinje med begivenheder og personer for år siden før vor tidsregning. Desuden indskanner vi fra tid til anden klassiske venstrefløjsartikler.

Læs mere om Socialist Bibliotek og de bibliotekarer, der laver arbejdet, her.

Faktisk er vi ikke helt færdige med billedudskiftningen og for at kunne åbne nu, har vi valgt at lukke nogle emnelister ned og ordne dem løbende, når vi hiver dem frem i forbindelse med mærkedage. Det betyder, at der vil være nogle interne links, der ikke virker lige nu.

Da vi i sin tid lukkede ned, var det efter 2 dummebøder fra firmaet CopyrightAgent, der skanner hele websites og sammeholder det med billeder, der distribueres af ScanPix, som er det bureau flere af de store aviser benytter sig af. Billeder, som vi desværre havde brugt uberettiget.

Vi er et ikke-kommercielt foretagende bestående af 3 pensionerede bibliotekarer. Og vi kunne hurtigt regne ud, at når vi først var i søgelyset, så kunne det blive en dyr omgang, hvis vi skulle betale omkring 3500 kr., hver gang vi havde dummet os – vi kunne nok heller ikke regne med at blive ved med at få rabat. Vi besluttede at lukke sitet ned og gå i gang med en lang process med at tjekke de billeder, vi brugte. Og udskifte alle dem, der var copyrightede, og som vi ikke havde fået tilladelse til at bruge.

Heldigvis har vi fået god hjælp af fotografer, der har stillet deres billeder til rådighed. Og derudover kommer, at Wikimedia Commons og Flickr.com samler en masse billeder fra folk, der enten har lavet et gravearbejde for at finde billeder, der er Public Domain eller fotografer – proffe såvel som amatører –  der stiller deres billeder gratis til rådighed til ikke-kommercielt brug via Copyleft eller Creative Commons. Og det er jo fantastisk, at der er denne mulighed, og der skal lyde en stor tak til de mennesker, der har stillet gode billeder til rådighed for os og andre. Ligeledes har vi set, at masser af museer og andre samlinger lægger deres værker ud som Public Domain eller Creative Commons.

Vi har i arbejdet med billederne lagt vægt på, at de skulle give de lidt tørre linksamlinger en ny dimension, og tilføre en god historie til emnet. Det håber vi er lykkedes. Ligesom der er blevet renset ud i de små frimærke-størrelser, som havde overlevet fra de første versioner af sitet på det hedengangne Modkraft.

Bibliotekarerne på Socialistisk Bibliotek

Der er ikke flere tekster