Fagligt: Vi tager skraldet – opråb fra Københavns specialarbejdere og gartnere***

Denne meddelelse, anonymt skrevet af Københavns specialarbejdere og gartnere, er ophængt i byens parker, og leveret til Konfront. Vi bringer her beskeden i dens helhed.


”På vegne af specialarbejdere og gartnere i København, vil vi informere borgerne om en katastrofal forringelse af vores arbejdsforhold, som vil have en direkte negativ effekt på renhold af byens gader, parker og grønne områder.

Mandag d. 19. august skal politikerne i Teknik- og Miljø-udvalget forholde sig til endnu en række besparelser ud fra en rapport lavet af Ernest & Young. Denne rapport er meget mangelfuld og bygget ud fra nogle fiktive tal. Denne rapport var blandt andet skyld i, at vores direktør blev fyret. Desværre fastholder ledelsen i TMF tallene i rapporten som fakta, og dette kommer til at betyde en betydelig forringelse af medarbejdernes arbejdsforhold.

Vi er gennem en lang årrække dem, der er blevet straffet for ledelsens fejl og inkompetence. Vi har gennemgået den ene fyringsrunde efter den anden og bliver konstant mødt med trusler om at det kan være os næste gang. Men vi er stolte over at arbejde for københavnerne og sætter en ære i at feje gaderne, tømme affaldskurvene og fjerne glasskår og kanyler fra legepladserne, så byens børn har et trygt sted at være, samt at pleje de grønne områder så brugerne kan nyde naturen i byen.

Men vi kan ikke følge med mere – vi har sagt farvel til en masse kollegaer men har stadig flere opgaver at løse, nu uden samme styrke. Det betyder at folk knokler for at levere byen sikker og pæn, men vi kan ikke følge med. Samtidig bliver vi pisket af ledelsen og står nu overfor at skulle miste endnu 50+ medarbejdere. Derfor råber vi nu op, da det ikke er holdbart for borgerne eller den udførende medarbejder. For hvorfor skal borgerne og medarbejderne straffes for ledelsens fejl.”

Københavns Teknik- og Miljø-udvalgs medlemmer og deres kontakt-information kan findes her. Vi anbefaler at ringe og skrive til så mange af dem som muligt, så hurtigt som muligt, og bede dem om at genoverveje deres behandling af byens gartnere og specialarbejdere før deres møde mandag.

 

Der er ikke flere tekster