SUF: Ung socialist? Det er så vigtigt at vi organiserer os – bliv aktiv!***

I Socialistisk Ungdomsfront – SUF knokler aktivister hver dag for en bedre, mere socialistisk, solidarisk, mangfoldig og bæredygtig verden. Vores eneste chance for at skabe forandring i verden er nemlig ved at kræve det sammen! Derfor er det enormt vigtigt at vi organiserer os og vi har også brug for dig!

 


 

Af Socialistisk Ungdomsfront

Sammen kan vi meget mere end hver for sig og det er derfor flere hundrede unge er engagerede og aktive i SUF. Og så er det også fedt at lave politik og aktivisme med andre unge og man får et enormt stærkt fællesskab. Det gælder selvfølgelig for alle mulige bevægelser og organisationer, og mit vigtigste budskab er faktisk at det er underordnet hvor du er aktiv – det vigtigste er at gør noget. Her kan du læse om hvad man laver som aktivist og hvad aktivister synes om at være aktive i SUF.

I SUF laver vi alt lige fra at lave vilde aktioner og sende aktivister ned at blokere kulminer til Ende Gelände, til at lave folkekøkkener, oplæg, skolestartskampagne og meget mere! Vi holder også fester når tiden er til det, fredagsbarer hvor vi donerer overskuddet og hyttefestivaler og seminarer fyldt med råhygge med gode kammerater og masser af læring.
Vi lærer af hinanden og bliver bedre til at debattere og kræve forandring, vi har det sjovt med hinanden og skaber nye relationer og venner og vi gør ikke mindst en forskel. For det er nemlig vores fælles mål: at gøre verden til et bedre sted!

Og det er Alf, der er aktiv i SUF Århus, Queergruppen og Faglig gruppe, enig i. De forklarer:
”En ting ved SUF jeg synes er fedt er at jeg har lært rigtig meget. Næsten uanset emne er der altid en eller anden sej nørdet kammerat der ved helt vildt meget om lige netop det, og tit gerne holder et oplæg om det. Det har givet mig en meget stor basisviden indenfor virkelig mange forskellige emner som jeg ellers ikke ville have haft.”
Vi udvikler os hele tiden, som mennesker, som aktivister og som organisation. Og det er vigtigt at miljøet i organisationer og bevægelser er præget af diversitet, åbenhed og nysgerrighed på nye holdninger og synsvinkler. Og desuden er det enormt vigtigt at vi tør favne aktivister der tænker en smule anderledes end os selv, for det er sådan vi gør den største forskel. Vi kan bedre rykke i samfundet hvis vi samler os i større, inkluderende bevægelser og organisationer.

Det er Tine, der er aktiv i SUF Brønshøj-Vanløse og Extinction Rebellion, enig i:
”For mig er SUF et sted hvor alle holdninger og værdier kan være. Jeg er fascineret af historien om hvordan SUF samlede venstrefløjen i sin tid og det er inspirerende nu at hører folk fortælle om hvordan de ser en bedre verden.”

For det er nemlig det, aktivisme handler om, blandt andet i SUF men også rigtig, rigtig mange andre steder. For mig er det ikke så vigtigt hvor man er aktiv, bare man gør noget, og arbejder for at flytte verden i en bedre retning. Gerne en mere socialistisk, solidarisk, klimavenlig, antiracistisk, antisexistisk, inkluderende, demokratisk, antikapitalistisk, bæredygtig, lige verden.
Kernen i det er bare, at vi gør det sammen, for så har vi en større stemme end hvis vi var alene.
Min appel til dig er derfor: bliv aktiv!
Om det så er i SUF eller et helt andet sted. Det vigtigste er at vi organiserer os og kræver forandring sammen – for sammen er vi stærkest!

Ayanle, der er aktiv i SUF Frederiksberg, SUF’s ledelse og Afrodane Youth, slutter af:
”Snak er ikke nok, hvis vi vil ændre verden. I SUF engagerer vi os i kampen for bedre vilkår – om det er internationalt, i vores lokalområder, på vores uddannelser eller på vores arbejdspladser”
Hvis du ikke allerede er det, synes jeg du skal blive aktiv! Et eller andet sted og gerne i SUF <3
Hvis du overvejer at melde dig ind i en organisation støttet af Dansk Ungdoms Fællesråd – DUF (fx SUF) vil de sætte pris på at du gør det før nytår – så kan de nemlig også få støtte på baggrund af dit medlemskab. Godt nytår og god kamp!

Der er ikke flere tekster