Tyskland: Nazikredse indenfor politiet planlagde likvideringer af politiske modstandere***

Nazichat-grupperingen ”Nordkreuz“, der hovedsagligt består af politifolk og soldater fra den tyske forbundshær, har ved hjælp af politi-interne arkiver samlet 25.000 navne og adresser på en dødsliste, stjålet omkring 10.000 stykker ammunition og bestilt mængder af ligposer og calciumoxid (ætsende kalkopløsning) …


Denne afsløring kommer efter mordet på den indvandrervenlige konservative politiker Walter Lübcke den 15. juni 2019. Lübcke opfordrede på et folkemøde fremmedfjendtlige personer, der ikke kan acceptere mennesker fra andre dele af verden til at flytte fra Tyskland. Dette blev hans dødsdom …

Lübcke blev opsøgt i sit hjem af den i nærheden boende neonazi Stephan Ernst, som efter en kort ordveksel skød Lübcke ned på klods hold. Et dna-spor på politikerens tøj førte til anholdelsen af Ernst. I mellemtiden er der anholdt yderligere to nazier i forbindelse med det racistisk motiverede mord.

Nazi-netværk ”Nordkreuz”

Flere tyske medier afslører i dag, den 28. juni, at østtyske nazimiljøer i delstaterne Mecklenburg-Vorpommern og Brandenburg er kommet langt i planlægningen af angreb på hundredevis af politiske modstandere, så som venstreorienterede, kendte flygtningevenner og antiracistiske lokalpolitikere af forskellig politisk observans. Kilde til denne afsløring er anonyme kredse i det tyske politis efterretningstjeneste (Bundesamtes für Verfassungsschutz – BfV).

Bestilte 200 ligposer og mængder af ætsende opløsningsmidler

Informationstjenesten ”Redaktions Netzwerk Deutschland“ har som de første fået informationer fra kredse i den tyske efterretningstjeneste om, at nazichat-grupperingen ’Nordkreuz’ ad forskellige veje har bestilt omtrent 200 ligposer samt store mængder af calciumoxid (ætsende kalkopløsning).

“Nordkreuz” – kredsen har angiveligt over 30 såkaldte ”preppers” *, der er forbundet via messengers telegram-tjeneste og forbereder sig til ”dag X”, hvor de vil likvidere en bred vifte af politiske modstandere, som på grund af deres indvandrervenlige holdning angiveligt har skabt en situation, hvor samfundet er på sammenbruddets rand…

* (“Preppers”  er betegnelse af  folk der aktivt forbereder sig til ”nødsituationer” / at preppe på engelsk).

De fleste personer i nazi chat-gruppen stammer fra miljøet omkring den tyske forbundshær og politiet.

Deriblandt er en del forhenværende samt enkelte tjenesteaktive medlemmer af politiets special-kommando for særlige operationer (SEK) og folk fra det regionale kriminal-politi (LKA).  Ifølge afsløringerne har samtlige medlemmer af ”Nordkreuz” en legal tilgang til våbenbrug, råder over store mængder af ammunition og er trænet i våbenbrug.

Mod tre mænd fra nazimiljøet kører statens anklagemyndighed i den østtyske by Schwerin en sideløbende undersøgelse. Sagen går ud på ud på, at de tre anklagede siden april 2012 har stjålet 10.000 stykker ammunition samt en maskinpistol fra kriminalpolitiets depoter.

25.000 navne og adresser fra politicomputere

De pågældende nazier fra chatgruppen afviser at have lavet en ”dødsliste” og på baggrund heraf at have planlagt mord. Ifølge medieberetninger har de anonyme efterretningskredse dog den modsatte opfattelse, idet de henviser til naziernes konkrete forberedelser til ”DAG-X”, som de har bedrevet med en ”enorm intensitet”.

De såkaldte ”preppers” har ved hjælp af politiets tjenestecomputere sammenstillet næsten 25.000 navne og adresser. Det drejer sig først og fremmest om personer, der har tilkendegivet sig som flygtningevenner, har arbejdet sammen med flygtninge samt antiracistiske lokalpolitikere af forskellig politisk observans. Således har ethvert medlem af nazi-chat-gruppen ”Nordkreuz” systematisk gennemgået landsbyer og kommuner i deres omgivelser for at finde frem til målgruppen af såkaldte ”Volksfeinde” (folkefjender). De indsamlede navne stammer fortrinsvis fra delstaten Mecklenburg-Vorpommern omkring byerne Wismar, Schwerin, og Ludwigslust samt fra delstaten Brandenburgs nordlige del.

“Nationalsozialistischer Untergrund” – NSU’s afslørede medlemmer

Opstillingen af dødslister er ikke noget usædvanligt indenfor højrekstremistiske grupperinger. Naziterrorgruppen ”National-sozialistischer Untergrund ” (NSU) har indtil dens afsløring i 2011 samlet ca. 10.000 personer på sådan en liste. Deriblandt aktive antifas, antiracistiske politikere, jødiske institutioner, mv. På deres liste figurerede også den i juni 2019 myrdede konservative politiker Walter Lübcke (Regeringspræsident i byen Kassel).

links

Informationsstelle Militarisierung -Studie (2019) : Ein militantes, rechtes Netzwerk in Bundeswehr, geheimdiensten, Polizei, Justiz und Parlamenten  (Pdf-fil)
Antifaschistisches Infoblatt 
Merkur.de: Mutmaßlicher Nazi-Skandal bei Polizei: Offenbar erneut Drohschreiben für Anwältin (februar 2019)
autonom infoservice: Tysk nazibandes blodige spor (2011)

 

Der er ikke flere tekster