Pressemeddelelse: Tyrkiets aggression mod NE Syrien muliggør genopblussen af ​​ISIS***

Tyrkiets aggression mod det nordøstlige Syrien muliggør genopblussen af ​​ISIS.

Det skal stoppe.

Af Emergency Committee for Rojava

I lyset af fængselsoprøret og masseflugtsforsøget i Hasaka idet nordøstlige Syrien den 20. januar, opfordrer Emergency Committee for Rojava Biden-administrationen til at presse Tyrkiet til at standse aggressionen mod den selvstyrende administration i Nord- og Østsyrien (AANES), og bemærker samtidigt, at den nyelige genopblussen af ISIS i Syrien bliver understøttet af Tyrkiets, qua deres støtte til jihadistgrupper og aggresioner mod USA’s allierede; Syrian Democratic Forces (SDF).

Tyrkiet og ISIS har begge forsøgt at udslette demokrati, mangfoldighed og kvinders rettigheder i det nordøstlige Syrien, og de har konsekvent koordineret deres indsats med disse mål for øje. Det seneste fangeflugtsforsøg i et ISIS-fængsel i Hasaka, organiseret med hjælp fra ISIS soveceller, illustrerede dette punkt: Alt imens SDF har bekæmpet ISIS-medlemmer med bistand fra den amerikansk-ledede globale koalition i løbet af de sidste tre dage, har Tyrkiet angrebet anti ISIS styrker andre steder i regionen (med amerikansk udstyrede droner). For eksempel; Da SDF-forstærkninger var på vej fra Tal Tamer, for for at hjælpe med at dæmme op for fængselsudbruddet i fredags, bombede Tyrkiet konvojen. Det er klart, at sådanne angreb har til formål at underminere SDF’s kapacitet til at inddæmme ISIS-oprørere.

Tiden er inde til, at Biden-administrationen holder Tyrkiet ansvarlig. Som co-formand for AANES Foreign Relations Office Abdul Karim Omar sagde til Firat News: “De internationale magter er ansvarlige for, hvad der for nuværende sker i Hasaka.” Så længe USA bevæbner og finansierer Tyrkiet, vil det være medskyldig i Tyrkiets angreb såvel som den genopblussen af ​​ISIS, denne hjælp muliggør.

Det internationale samfund har overladt befolkningen i det nordøstlige Syrien til at være kanonføde i kampen mod ISIS. Efterladt dem uanerkendte og uden de nødvendige ressourcer. Dette muliggør direkte den konstante angrebskrig mod kurdere udført af NATO-medlemmet Tyrkiet. Hvis USA tager kampen mod ISIS alvorligt, skal USA bemyndige AANES-regionen til at stabilisere sig politisk og økonomisk. Hvis USA og andre verdensmagter undlader at give den selvstyrende administration i Nord- og Østsyrien den anerkendelse og støtte den fortjener, vil Mellemøstens forreste bastion i kampen for demokrati og kvinders rettigheder blive overskredet af ISIS og andre jihadistiske grupper støttet af Tyrkiet. Dette med vidtrækkende konsekvenser for stabiliteten i regionen og endda verden.

Den non-profit, USA-baserede ”Emergency Committee for Rojava” blev dannet i marts 2018 efter den tyrkiske invasion af Afrin og støttes af fremtrædende amerikanske akademikere og aktivister.

Der er ikke flere tekster