EoBTrOz9R5M

Af Kongra Star i Rojava i anledning af International Dag for Afskaffelse af Vold mod Kvinder

Den 25. november 1960 myrdede det tyranniske Trujillo-diktatur i Den Dominikanske Republik de tre Mirabal-søstre, Patria Mirabal, Minerva Mirabal og Maria Teresa Mirabal, som havde dannet undergrundsmodstandsgruppen”Las Mariposas” (”Sommerfuglene”). Mordet var et symbol på det systematiserede patriarkat, og derfor ærer vi dem i dag på den Internationale Dag for Vold mod Kvinder. Diktaturet erklærede Mirabal-søstrene en ærkefjende, og myrdede dem via en sammensværgelse. Deres modstandskamp og mordet på dem fik kampen mod det fascistiske diktatur til at vokse. Seks måneder efter de var blevet slået ihjel, bragte folkets organiserede kamp diktaturet til ende. Mirabal-søstrene er til stadighed én af de største kilder til håb for alle kvinder i verdens kamp mod patriarkalsk vold, og dens organiserede former for fascisme og diktatur.

I dag er vores region blevet til internationale hegemoniske kræfters krigszone. Vi kvinder i regionen står overfor den tungeste, mest organiserede brutale og intensive side af volden i denne krigszone. I Nord- og Østsyrien i dén besættelseskrig og dét folkemord som Tyrkiet påbegyndte 9. oktober; fra brugen af ulovlige kemiske våben, tortur, organiserede angreb og voldtægter, tvungne fordrivelser og mord, står kvinder og børn til stadighed overfor forskellige slags angreb. Èn af historiens største klimamæssige, politiske, sociale, økonomiske, demografiske og kulturelle tragedier finder sted lige nu i Nord- Østsyrien/Rojava. Rent faktisk er dén vold, vi står overfor den mandlige hegemonis fuldt udrustede, organiserede og systemiske vold i form af Erdogan og hans banders diktatur. Vold bliver konsekvent brugt i angreb mod Rojavas kvinderevolution. Kvinderne kæmper imod disse brutale angreb mod Rojava/Nord-Syrien med deres organiserede kvindekraft. Kvinderne som kæmper imod på hvert niveau er på forkant med at skabe et demokratisk og frit samfund.

Den 12. oktober 2019 blev medformanden for Det Syriske Fremtidsparti, Hevrîn Xalef, myrdet sammen med otte andre, og hendes lig blev mishandlet. Hevrîn Xalef som var en ledende kraft på kvinderevolutionens politiske område, kæmpede for enhed og fred for Raqqas folk – byen som ISIS havde til hensigt at erklære for deres hovedstad. Gennem Hevrîn Xalef blev der lavet et forsøg på at skabe et lige repræsentationssystem og medformandskab – en ny måde på liv og politik med kvinder i den ledende rolle.

Den 14. oktober tog Dayê Aqîde som medlem af Kvindeforsamlingen for Retfærdighed vejen til Serekaniye for at deltage i forsvaret af hendes land som menneskeligt skjold. Hun mistede livet i dén civile konvoj, som blev angrebet af den tyrkiske stats luftvåben. Gennem hende blev forbindelsen mellem kvinder og deres hjemsted, og deres kærlighed til deres hjemsted på samme tid også angrebet.

Præcis som før opviser YPJ endnu engang en historisk modstand mod den tyrkiske stat og ISIS’ fascisme. YPJ-krigeren, Amara Renas, var efterfølger til tusinder af kammerater, som besejrede ISIS. Den 21. oktober blev hun dræbt i sin modstandskamp mod ISIS-banderne, som nu forener sig med Erdogans AKP-fascisme. Banderne skændte tilmed hendes lig. Angrebet på hende var et angreb mod kvinders organiserede selvforsvar. Amara Renas, Hevrîn Xalef og Dayê Aqîde er blevet nye symboler på kampen mod systematisk patriarkalsk vold.

Derfor, i Kongra Star, dedikerer vi aktionerne, som vil finde sted mellem 25. november på International Dag for Vold mod Kvinder og indtil 10. december, til vores kammerater Amara, Hevrîn og Dayê Aqîde. Vi påkalder kvinder verden over at mindes disse tre modige kvinder, som fortsætter Mirabal-søstrenes kamp, og vi opfordrer til at optrappe modstandskampen, indtil Erdogan-regeringen og alle diktatorer bliver knust. Vi opfordrer alle kvindeorganisationer, feministiske bevægelser og alle revolutionære kvinder, akademikere og kunstnere, som har kæmpet over hele verden siden besættelsen af Rojava til at fylde gaderne med disse tre revolutionære kvinders farver denne 25. november. Vi hilser alle revolutionære og frihedselskende kvinder med Mirabal-søstrene og Hevrîn, Dayê og Amaras revolutionære ånd.

I København vil vi på denne dag for International Dag for Vold mod Kvinder indkalde til den historiske etablering af en Women Defend Rojava-komité den 21. januar 2020, som et led i international organisering af revolutionære kvinder i hele verden. Hold øje med Rojava-alliancen og Kurdisk Kvindeforening for mere info.

Vi ses på Israels Plads (Palæstinas Plads) kl. 17 i dag, mandag den 25. november, hvor vi sammen vil gå mod Kultorvet.

 

Der er ikke flere tekster