Socialistisk Bibliotek: T. Traven – Solidaritet med arbejderne og latinamerikas oprindelige folk***

Forfatteren B. Traven døde 26. marts 1969 i Mexico City. Hans aske blev spredt ud over delstaten Chiapas, hvis oprindelige folk var i centrum i hans såkaldte jungle-romaner. Der er større usikkerhed og mystik om hans fødsel, både datoen og årstallet.


Socialistisk Bibliotek

Blev startet i 1968 med navnet Tidsskriftcentret.

Vi laver emnelister, personlister og en tidslinje med begivenheder og personer for år siden før vor tidsregning. Desuden indskanner vi fra tid til anden klassiske venstrefløjsartikler.

Læs mere om Socialist Bibliotek og de bibliotekarer, der laver arbejdet, her.

5. marts 1890 er den sandsynlige fødselsdag for forfatteren B. Traven i Chicago, eller 23. februar 1882 i Schweibus. (Dødsdag 26. marts 1969 i Mexico City, fejlagtigt nogle steder angivet 27. marts).
Han dør som Traven Torsvan Croves. Levede også som tysk forfatter og revolutionær under navnet Ret Marut. Hans aske blev spredt fra fly over Chiapas i Mexico. Han levede mange liv og med mange navne (Ret Marut, Otto Feige, Traven Torsvan, Hal Croves alias B. Traven), og vi har medtaget links til nogle få artikler om “den mystiske forfatters” identitet. Men hans bøger er heldigvis ikke mystiske, de er klare i deres tendens: solidaritet med arbejderne og med Latinamerikas oprindelige folk.
En håndfuld af hans vigtigste bøger blev oversat til dansk (bl.a. af senere statsminister H.C. Hansen og af forfatteren Hans Kirk i 30’erne) og udkom på AOF/Fremads forlag. Flere af hans bøger er også filmatiseret (Wikipedia.org).

Læs mere på Socialistisk Bibliotek

Der er ikke flere tekster