Palæstina: Solidaritet med de fængslede Palestine Action-aktivister***

Af Palæstina aktivist

#FreeTheElbit2

Under parolen Shut Elbit Down – har Palestine Action, Englands måske mest militante solidaritetsgruppe, påført det israelske våbenfirma Elbit Systems tab på et par hundrede millioner kroner – https://konfront.dk/shut-elbit-down/

Palestine Action har i de to år de har eksisteret været udsat for stigende statslig repression. Denne nåede nye højder med fængslingen af to aktivister den 15. maj efter en direkte aktion mod Elbits hovedkvarter i Bristol

Elbit Systems – et israelsk terrorist-våbenfirma

Palestine Action har gjort kampen mod det israelske våbenfirma Elbit Systems til sit hovedindsatsområde. Det forstår man godt. Elbit-fabrikkerne “bruges til etnisk udrensning og undertrykkelse af palæstinenserne”!

Elbit Systems er Israels største militær- og våbenfirma og markedsfører sine produkter som ”battle proven” – dvs. afprøvet i kamp, og så ved man jo godt at det er palæstinenserne som er ’testmateriale’!  Elbit Systems er – ifølge  hjemmesiden  whoprofits.org –  storleverandør til den israelske hær IDF, til israelsk politi og arbejder tæt sammen med det israelske efterretningsvæsen – altså de tre hovedsøjler i det zionistiske statsundertrykkelses-apparat.

To aktivister fængslet 15. maj

To aktivister blev fængslet den 15. maj efter en direkte aktion mod Elbits hovedkvarter i Bristol –  på mindedagen for Al Nakba i 1948 hvor staten Israel blev oprettet på palæstinensisk jord og zionistiske terrorgrupper fordrev 800.000 palæstinensere. De to fængslede aktivister, Ronnie Barkan og Stavit Sinai, har fået afvist løsladelse mod kaution. Deres næste retssag finder sted den 15. juni.

Sammen med syv andre aktivister trængte de den 15. maj ind på Elbits hovedkvarter hvor de sprøjtede murene til med rød maling. De brød gennem et vindue ind på et Elbit kontor, hvor de smadrede kontorets udstyr.

Palestine Action protesterer ikke kun mod Elbit Systems, men også mod den britiske stats medskyld i besættelsen af Palæstina. De henviser til den britiske Balfour-erklæring af 1917 hvor Storbritannien lovede den zionistiske bevægelse at støtte bestræbelserne på at skabe en jødisk stat i Palæstina.

Solidaritet med The Elbit2

De to Palestine Action-aktivisters fængsling skyldes deres modige indsats imod den israelske krigsmaskine. De må anerkendes som politiske fanger.

Vi kan vise vores solidaritet med de fængslede kammerater gennem donationer til deres fond til dækning af retssagsomkostninger (palestineaction.org – donate now). Man kan protestere foran den britiske og den zionistisk-israelske ambassade. Og hvis man er i England– møde op den 15 juni ved Bristol Crown Court kl. 10!

Man kan bestille nyhedsbrev på palestineaction.org

Der er ikke flere tekster