Faglig kamp: Skrot tjenestemandsreformen, nej til endnu en lønkomite – Ligeløn lige nu!***

Skrevet af Kvinder i Kamp

Skrot tjenestemandsreformen, nej til endnu en lønkomite – Ligeløn lige nu!

Sygeplejersker, sosu’er, rengøringsassistenter, pædagoger og alle de andre varme hænder i de traditionelle kvindefag får alt, alt for lidt i løn. Der er lang vej til ligeløn, og det vil vi ikke finde os i som kvinder i 2021. Vi vil anerkendes og lønnes for vores arbejde, og vi vil have en indtægt der kan gøre det muligt at leve et værdigt kvindeliv hvor vi kan forsørge os selv og vores børn.

Der er igen for alvor kommet damp på kampen for ligeløn med sygeplejerskernes og jordemødrenes nej til det overenskomstforslag der overhovedet ikke ville betyde bedre løn for dem; med jordemødrenes protest hvor hver fjerede jordemoder i Danmark nu nægter at tage arbejde i det danske sundhedsvæsen før lønnen og forholdene er forbedret; og med tirsdagsdemonstrationernes protest mod tjenestemandsreformen af 1969. En protest der bare vokser og spreder sig til hele landet.

I Kvinder i Kamp kæmper vi for ligeløn og mod lav løn til kvindefagene, og vi bakker derfor fuldstændig op om sygeplejeskernes, jordemødrene og om alle de varme hænders kamp for ligeløn.

Fagtoppen prøver for alt i verden at kvæle kravet om ligeløn ved at stoppe det ned i en syltekrukke de kalder en lønkomite – det har vi set før. I stedet for at bakke medlemmernes nej op og forberede en effektiv strejke, har toppen i dansk sygeplejeråd nu forsøgt at prakke medlemmerne et nyt forlig på som er nøjagtig det samme i kroner øre som det som sygeplejerskerne allerede har sagt nej til. Vi opfordrer alle sygeplejersker til at stemme nej, og lover fuld solidaritet og opbakning når sygeplejerskerne går i strejke. Vi bliver ved med at fastholde kravet om højere løn og ligeløn og kæmper indtil hver eneste af de varme hænder har ligeløn.

Højere løn og flere varme hænder!

Nej til det rådne forlig for sygeplejerskerne!

Skrot tjenestemandsreformen af 1969!

Lige løn lige nu – ikke flere syltekrukker!

Der er ikke flere tekster