Palestine Action: Shut Elbit Down***

På godt et år har Palestine Action I Storbritannien med deres direkte  aktioner påført den israelske våbenindustri et tab på 15.930.000 pund (ca. 140 mio kr)

Oversat fra Le Collectif  Palestine Vaincra

Palestine Action er en aktivistgruppe som I Storbritannien laver aktioner imod Elbit Systems, et israelsk våbenfirma som promoverer deres våbenprodukter efter at de er blevet testet på civile palæstinensere.

Palestine Action blev grundlagt den 31 juli 2020 og har siden da gennemført over 70 aktioner, herunder næsten 20 besættelser af fabrikker og fabriksområder.

Som gruppen understreger det i et kommuniké: ”Disse fabrikker – som bruges til at fremme og muliggøre den etniske udrensning og undertrykkelse af palæstinenserne – har været lukket i tilsammen 120 ud af de seneste 365 dage, hvor Elbit Systems og deres leverandør af reservedele APPH står for de 105 lukkedage”.

De fortsætter: ” Ifølge politiet, som altid ser det som sin opgave at sikre sådanne firmaer og beskytte dem i ly af loven, har Palestine Action påført disse medskyldige firmaer skader for i alt 5.400.000 £ – ved at have revet deres lokaler og maskiner ned. Herudover har disse firmaer lidt tab på 7.480.000 £ – da de har været nødt til at lukke ned og reparere skaderne, og Elbit Systems har brugt yderligere 3.050.000 £ på at styrke sikkerheden på sine britiske fabrikker (hvilket ikke er lykkedes!).

I alt har Palestine Action påført de medskyldige firmaer tab, skader og ekstra udgifter beløbende sig til 15.930.000 £. Heraf tegner Elbit Systems og deres leverandør af reservedele til droner APPH sig for de 14.760.000 £. Men vigtigere endnu:

Vi har forhindret produktion og forsendelse af droner, maskiner, våben og ammunition til den israelske hær og det israelske politi, og har dermed brudt den dødbringende leveringskæde som forbinder Storbritannien med brutaliteten mod det palæstinensiske folk”

Shut Elbit Down

Med anvendelsen af radikale aktioner har Palestine Action demonstreret hvor effektivt det er at mobilisere omkring et enkelt og klart budskab; Shut Elbit Down!

 

Der er ikke flere tekster