Video: Røverhistorier fra den danske venstrefløj***

Konfront er som medie både en formidlingsplatform, men også et værktøj til bevaring og udbredelse af historier som vi mener kan tjene som inspiration eller blot få et smil frem.
I vores nye videoserie’ Røverhistorier’ forsøger vi at indsamle de historier som ellers kun videreføres fra mund til mund i tilrøgede mødelokaler, i barer eller på en langstrakt barrikade. Vi ser det som en måde at bevare noget der ellers ville gå tabt og håber at vores læsere vil få glæde af dem og måske endda bidrage med nye.

 


 

I kender det godt. Som ny eller gammel aktivist er der ting som ikke bliver skrevet ned og som sjældent formidles medmindre man snakker med den, eller de personer som var involverede. Det er en del af en lang tradition på den danske og internationale venstrefløj. Som helhed udgør disse historier et indblik i en lukket verden som de fleste uindviede vil møde med undren, måske endda med fordømmelse og hån. Men det er vores historier og vi skal også turde at kunne se os selv i et selvironisk lys og stå ved vores handlinger.

Det er med dette for øje at vi i Konfront er begyndt at optage historier, fortalt af aktivisterne selv, med et glimt i øjet og en mimik som ingen bog eller avis vil kunne gøre fyldest. Historier er til alle, de er en del af os og vi håber i tager godt imod dem.

Skriv til os

Vi tager hjertens gerne imod din historie og håber at mange vil benytte muligheden for at fortælle en sjov anekdote eller en inspirerende beretning fra en demo, aktion eller lignende. Vi opfordrer stærkt folk til at skrive til Redaktion@konfront.dk med teksten ‘Røverhistorier’ i emnefeltet.

Ingen historie er for gammel eller for kort, og om du er fra den grå, den sorte eller ingen blok så har vi alle noget at fortælle. Vi bestræber os på at skabe et så bredt udvalg af historier og deltagere som muligt og håber derfor på vores læseres bidrag.

Disclaimer

Vi er naturligvis bevidste om at der er mange historier som hverken kan eller skal fortælles idet de enten kan bringe folk i fare for anholdelse eller forfølgelse. Vi gennemgår derfor alle bidrag nøje og tilbyder anonymitet eller maskering hvis deltagerne ønsker det. Vi bringer aldrig nogens navne eller omtale som ikke har givet deres tilladelse og de deltagere der optræder med ansigt og navn gør dette efter deres eget ønske.

Konfront vil aldrig frigive information til politi eller andre myndigheder om deltagere eller involverede i de, i videoerne, omtalte begivenheder.

Vi bringer i denne serie ikke historier om vold, sexisme eller anden form for diskrimination. Det sagt, så er Konfront et hjem for kritiske røster og vi arbejder hårdt på andre serier som adresserer disse emner.

 

Der er ikke flere tekster