Kurdistan: Opråb fra den Kurdiske Nationale Kongres***

Oversat af Asbjørn Nielsen

Den Tyrkiske stat har udstedt trusler om en fuld militær offensiv og efterfølgende besættelse af Rojava (Det nordlige Syrien). Disse trusler er for nylig blevet intensiveret. I januar 2018 indledte den Tyrkiske stat en militær kampagne imod den engang fredfyldte Afrin region i Rojava. Denne kampagne, udført og koordineret i samarbejde med forskellige jihadiske grupper, kulminerede i besættelsen af Afrin. Den Tyrkiske stats krig mod Afrin, resulterede i en omfattende humanitær tragedie, hundredvis af forsvarsløse civile omkom i massakre og tusindvis mere blev såret, samtidig blev regionen hærget, plyndret og ødelagt af den Tyrkiske stat og dens allierede. Hundredtusindvis blev tvunget til at flygte fra deres hjem, samtidig har krigen og besættelsen dramatisk ændret demografien i Afrin. Katastrofen der befaldt Afrins folk var i sidste ende det ultimative mål for den Tyrkiske stats kampagne.

Den Tyrkiske stat søger nu aktivt at opnå det samme resultat i andre regioner af Rojava. Tyrkiet planlægger derfor at angribe den 500 km lange region i Syrien mellem floderne Tigris og Eufrat. De første mål i regionen er grænseområderne Kobani, Manbijm, Tel Abyad, Serêkaniyê (Ras al-Ain), Darbasiyah, Amude, Qamishlo, Tirbespî (al-Qahtaniyah), Dêrik (al-Malikiyah) og tusindvis af andre byer og landsbyer. Sideløbende med større byer som Qamishlo, Hasakah og Raqqa med større bybefolkninger, er der ca. 3 millioner mennesker i skudlinjen. Ethvert angreb fra den Tyrkiske stat vil lede til en ubærlig humanitær katastrofe.

Det er velkendt at med alle deres ofre, er den regionale administration i det nordlige og østlige Syrien/Rojava, samt styrkerne YPG/YPJ/SDF, dem der har betalt den højeste pris i krigen mod Islamisk Stat. Hele verden har bevidnet den modstand der blev udvist i Kobani for ikke så længe siden. Disse er de samme styrker, der nu rammes af den Tyrkiske stat. Kobane, bastionen for modstanden mod IS, er som sagt iblandt Tyrkiets primære mål. Krigen mod Islamisk stat udkæmpes stadig og de nordlige/Østlige styrker, udgør frontlinjen i denne krig.

Alliancestyrkerne (YPG/YPD/SDF), som indgår i den USA ledede koalition mod Islamisk Stat, inkluderer også England, Frankrig og andre lande, der sammen er stationeret i den nordlige og østlige del af Syrien. Her opretholder de en aktiv tilstedeværelse med over 200 luftangreb i mod Islamisk Stat bare i sidste uge.

Koalitionsstyrkerne har lovet beskyttelse til den regionale administration og befolkningen i disse områder. Nyhedsrapporter fra i går konkluderer dog, at grundet trusler fra den Tyrkiske stat, forbereder USA omgående at trække alle sine styrker ud af området. Hvis USA og de andre koalitionsstyrker forlader området vil de efterlade områdets samfund til en skæbne, der sandsynligvis ender i store massakrer begået af Tyrkiske styrker og deres allierede. En sådan udvikling vil lede til en humanitær katastrofe og været et dybt sår i menneskehedens samvittighed.

Vores opfordring til de internationale magter og menneskeheden:

  1. Koalitions styrkerne må ikke forlade det nordlige og østlige Syrien/Rojava
  2. FNs sikkerhedsråd må omgående samles og protestere mod denne form for aggression og nedsætte en flyvefri zone
  3. USA må omgående genoverveje og afbryde beslutningen om at trække sig fra dette område
  4. Europæiske nationer, særligt Frankrig, Tyskland og UG må omgående sætte denne sag på deres agendaer og må ikke forblive tavse omkring potentielle massakre
  5. Rusland må ikke forblive tilskuer til den Tyrkiske stats angrib som landet var under krigen i Afrin. Derimod må Rusland modarbejde og forhindre den Tyrkiskes stats planer og intervenere i regionen
  6. Menneskerettigheds-forkæmpere, fredsbevægelser og organisationer aktive i politik og samfund bør ikke forblive stille omkring de kommende massakre men derimod hører stemmerne fra kurdere, Arabere, Syraker, Assyrer og Almenere, samt de millioner af Aleviter, Muslimer, Yazidier og kristne der er truet af den Tyrkiske stats aggression. De bør stå i solidaritet med folk fra det nordlige og Østlige Syrien og hjælpe til at videreformidle folkenes råb om hjælp og beskyttelse fra omverdenen

Det kurdiske folk vil modstå disse angreb. Vi opfordrer alle til at stå i solidaritet med vores folk.

Den Kurdiske Nationale Kongres.

  1. December 2018

 

Der er ikke flere tekster