Efter pansernes 1. maj amok: Politiet nægter at indbringe 1.maj-klage for retten***

Uden forklaring har politiet i over et år nægtet, at indbringe klagesagen omkring angrebet på 1. maj-demonstrationen sidste år for retten. Nu bliver den indbragt som en civil sag.


Første maj 2019 blev deltagerne i den fredelige Antifascistisk 1. maj demonstration udsat for  knibtangsmanøvre, indespærring og registreringer på Dronning Louises Bro. Politi uden lovpligtig identifikationsnummer tæskede løs på demonstranter og adskillige fik skader eller blev anholdt.

Læs også: POLITIET AMOK PÅ FREDELIG 1. MAJ DEMONSTRATION

Læs også: Her er panserne uden ID-nummer

Søndagen efter blev der afholdt møde i en fyldt sal i Ungdomshuset, hvor de mennesker, som havde været udsat for ubehagelige oplevelser 1. maj, kunne vende dem med hinanden og få juridisk bistand. Mødet var indkaldt af ABC København, og Retshjælpen RUSK deltog på mødet.

Det resulterede i en kollektiv klagesag med omkring 250 deltagere. Politiet har imidlertid nægtet at indbringe sagen for retten og klageinstanserne indenfor politiet vil ikke forholde sig anderledes. Sagen bliver nu indbragt for retten som en civil sag. Det betyder at de af klagerne, som har retshjælpsforsikring, skal søge retshjælpsdækning. For de øvrige bliver der søgt fri proces hos civilstyrelsen.

Der er ikke flere tekster