DSB: Opsig togkontrakten med det franske bosættervenlige firma ALSTOM***

af Boykot Israel Kampagnen

I april måned indgik transportministeriet med opbakning fra folketingsflertallet en kontrakt med det franske multinationale selskab Alstom om levering af 100 elektriske tog og vedligeholdelsesarbejder til DSB.  Prisen var omkring 20 milliarder kroner!

Alstom er ikke et hvilket som helst firma, men figurerer på FN-listen over selskaber som har økonomiske relationer til de ulovlige israelske bosættelser. Alstom er dybt involveret i projekter i bosættelserne på Vestbredden. Således står Alstoms datterselskab i Israel, Citadis Israel,  for den letbane i Jerusalem som forbinder bosættelserne i Østjerusalem med Vestjerusalem.

Officielt går det danske folketing ind for at Israel skal opgive sin bosættelsespolitik, ligesom man går ind for at undgå økonomisk samarbejde med bosætter-relaterede firmaer.

Det kritiske medie danwatch har udarbejdet en grundig rapport om hele denne Alstom-skandale. Se link nederst.

Transportministerens uldne svar

Danwatch  har bl.a. spurgt transportminister Benny Engelbrecht (S) om hvordan kontrakten med Alstom hænger sammen med regeringens ellers erklærede kritiske holdning til bosættervenlige firmaer? Hertil svarer ministeren undvigende at det er DSB som har stået for udbuddet, og at alle retningslinier er blevet overholdt!

SF og Alternativet – vidste de ikke noget?

Mens Enhedslisten ikke er med i forligskredsen omkring Alstom-kontrakten,  så er både SF og Alternativet med! På Danwatch’s spørgsmål  svarer også de to partier undvigende: at de ikke kendte til Alstoms involvering i de israelske bosættelser, men at de nu vil stille spørgsmål til ministeren!!

Ved et klik på ngo’en Who Profits hjemmeside (www.whoprofits.org) der  undersøger internationale firmaers involvering i de israelske bosættelser, og med Alstom i søgefeltet, kan man på to sekunder få et fuldt overblik over Alstoms hele historie og partnere og involvering i de israelske bosættelser.

 

Boykot Israel vil  – sammen med andre kræfter, herunder fagbevægelsen – arbejde for at få opsagt den skandaløse aftale med Alstom!

Boykot Alstom – Boykot Israel – Frit Palæstina!

 

 

Der er ikke flere tekster