Situationen i Rojava er rigtig, rigtig fatal lige nu. Især i Serekaniye hvor Tyrkiet har omringet og blokeret byen. Befolkningen angribes med kemiske våben, og der blokeres for tilgang til hospitalerne. Der er få på hospitalerne til at tage sig af de mange sårede, og de forstærkning får heller ikke lov at træde til.


Af Rojava Alliancen

SDF angribes konstant, infrastrukturerne er angrebet, og omringelsen og blokeringen betyder, at madrationerne snart vil slippe op. De forventer at miste livet snart, hvis ikke der gribes ind. Desværre gør Rusland ikke noget, USA har ladet området i stikken, og Europa vasker hænderne. Der tales om stop for våbensalg og sanktioner, men det fungerer kun på længere sigt. Der skal handles NU! Det er et spørgsmål om politisk vilje at oprette en no fly-zone! Den kunne oprettes på en time, hvis Vesten havde villet, men økonomiske interesser forhindrer Vesten i at handle. Har FN virkelig udråbt sig selv som fredsbevarende styrke? Hvem er det, der bevarer freden lige nu? Økonomiske interesser er tydeligvis mere værd end menneskeliv.

I medierne – selv i danske statsmedier som DR – udlægges det som, at Erdogan ser YPG/YPJ som en undergren af PKK, som er på terrorlisten, og kalder dem derfor terrorister. Han påstår, Rojava og YPG/YPJ er en trussel for Tyrkiet. Dette ved han godt selv, er løgn. Rojava har aldrig været en trussel for Tyrkiet – ikke økonomisk, ikke militært. De har aldrig truet med at angribe Tyrkiet. Derimod er samfundet i Rojava en værdimæssig trussel for Tyrkiet. Et frit og lige samfund hvor mangfoldighed og diversitet hyldes, er ikke noget for et fascistisk regime og en islamisk stat som Tyrkiet, der selv har været med til at finansiere Islamisk Stat.

Der er brug for, at alle mennesker der anser sig for at være for fred og imod fascismen, handler NU! Boykott Tyrkiet, skriv læserbreve, skriv til EU, FN og NATO, deltag i demonstrationer og aktioner. Det gælder om at skubbe på for en no fly-zone, og der skal tænkes og handles kreativt NU.

I aften kl. 18 er der protest-manifestation på Nørreport station. På fredag er der støttefest i Folkets Hus kl. 19, og på lørdag er Global Action Day kl. 13 fra Svanemøllen station.

Nok er NOK – SMADR Tyrkiets fascisme!

#riseup4rojava

Der er ikke flere tekster