Ung Aktion er en græsrodsorganisation, der kæmper for social retfærdighed i verden, og oplyser og motiverer unge til at tage stilling og handling ift. globale problemstillinger. Ung Aktions mission er at styrke unge lokalt og globalt, ved at lave ung-til-ung kampagner, aktivisme og fundraising til konkrete projekter for unge i det globale syd.


Ung Aktion består af 20 unge mellem 16 og 23 år og vi rejser hvert år ud i verden og udveksler med unge, og identificerer projekter, som vi vil skabe i samarbejde med lokale unge. Lande: Nepal, Vietnam, Tanzania, Kenya, Ghana, Egypten, Palæstina. Ung Aktion har hjemme på Ravnsborgsgade 18 på ØKO – Produktionsskole og Kombineret Ungdomsuddannelse på Nørrebro 

BALATA

Balata Flygtningelejr set oppefra. Bygget til 5.000 mennesker, i dag bor her 30.000 1.,2.,3. og 4 generations internt fordrevne flygtninge, under meget fattige vilkår.

Vi er lige kommet hjem fra en øjenåbnende tur til Palæstina, hvor vi bla. har boet i Balata flygtningelejr i 14 dage og hængt ud med en masse seje unge, der ønsker at lave social forandring i Palæstina.

Vores blog her på Konfront kommer til at fortælle de unges historier. Hvordan er livet som ung i en flygtningelejr i den nordlige del af Palæstina? Hvad kæmper de unge for og imod? Hvad er deres drømme og håb?  Vi vil bringe små og store artikler, personlige beretninger, billedserier, film og interviews.

Her er et par små eksempler på vores indhold:

Gadebørn fra Balata Flygtningelejr, Palæstina 2018

De her børn kommer til at vokse op som 4. generations internt fordrevne flygtninge i eget land. De kommer til at vokse op i skyggen af en grufuld besættelsesmagt, der vil gøre alt for at fastholde dem i fattigdom og konstante frihedsberøvelser. Ung Aktion har for anden gang tilbragt 14 dage i Balata. Her har vi igen forsøgt at forstå konflikten igennem vores egne øjne og igennem mødet med det palæstinensiske civilsamfund, der hverdag oplever besættelsesmagtens facisme og undertrykkelse. Hvis du ikke allerede har fanget vores holdning, så understreger vi lige, at vi er levende beviser på den israelske besættelsesmagts fastholdelse af vandreserver, konstante raids og vilkårlige anholdelser af palæstinensiske børn og unge, spredning af ulovlige bosættelser på palæstinensisk jord, civile drab, beskyttelse af druglords der smugler stoffer ind i palæstinensiske flygtningelejre….. listen er desværre lang og vi er desværre lige begyndt.

Ung Aktions møde med frihedskæmper Ahed Tamimi

Vores bidrag på konfront kommer også til at handle om Ung Aktions møde med den 17 årige frihedskæmper Ahed Tamimi, og om hendes nye projekt med at hjælpe børn, der er traumatiserede efter at være indespærret i israelske fængsler. Ung Aktion kommer til at lave flere fundraisingevents til at rejse penge til Aheds projekt. Derudover havde vi et spændende interview med Ahed omkring social forandring og feminisme, og så har hun et ret powerful budskab til alle unge kvinder i hele verden.

FILM & MEDIER

På ung aktion elsker vi at producere levende billeder og historier og tage billeder. Her er et par eksempler, og der vil komme mange flere aktivisme/kampagnefilm og billedserier fra verden.

We are Palestinian. Omkring unges livsverden i verdens største fængsel. Lavet af Camillo Springborg fra Ung  Aktion plus crew.

Politisk Kampagnefilm om at få Danmark til officielt at anerkende Palæstina. Lavet af Lukas og Alma fra Ung Aktion plus crew

Ung Aktion i levende billeder. Lavet Af Ditte og Chip fra Ung Aktion plus crew:

Vi glæder os til at vise mere indhold på vores allesammens KONFRONT

Der er ikke flere tekster