Et nyt kort over København har set dagens lys. “Dissidenternes kort over København” er en oversigt over steder, hvor de herskende samfundsstrukturer kritiseres og udfordres – både i dag og historisk.


Om dissidenter

dissident sb., -en, -er, -erne
[disiˈdεnˀd]
person med en politisk eller religiøs overbevisning der afviger fra den officielle
ꜱʏɴᴏɴʏᴍ systemkritiker

Af Ragnarok Press

Som ny i København kan man have svært ved at skabe sig et overblik over de mange steder for modstand og oprør, som findes i byen. Også for mennesker, som er vant til at færdes i byen, gemmer København et væld af steder, som kan undersøges.

På trods af de mange forskelle er der meget, der forbinder de sorte og de røde, de lyserøde og de lilla, regnbue-, pirat- og grønne flag: Steder hvor autoritet er hadet og fællesskab er opmuntret, steder for kærlighed og klassekamp. Dissidenternes kort hjælper dig til at finde disse steder.

Kortet er flerfarvet offset-tryk i A2-format. På den ene side findes selve kortet og en oversigt over aktuelle modstandssteder, mens den anden side rummer en oversigt med korte fortællinger om steder, hvor oprør og dissidens historisk har givet sig udslag.

Formålet med kortet er at styrke båndene mellem de københavnske dissidenter. Det virker også som et værktøj for dem, som gerne vil dyrke det kooperative netværk i byen eller for gæster i byen, som er nysgerrige på nuværende og tidligere steder for oprør mod det bestående. Kortet findes i både en dansk og en engelsk version og projektet er non-profit. Du kan købe kortet i Bogcaféen Halmtorvet og mange andre af de aktuelle steder – og du kan selvfølgelig også finde det på linket nederst i artiklen.

Kortet er inspireret af et lignende kort over London og har været flere år undervejs. Nu er det endelig færdigt og frisk fra tryk. Derfor lyder opfordringen fra os: Træd om på den anden side af spejlet – her og nu, slut dig til modstanden!

Release-event

Kom til release-party med bobler og en præsentation af kortet torsdag d. 6. juni kl. 17-20 i Bogcaféen Halmtorvet på Halmtorvet 54, 1700 København V. [FacebookDukOp]

Kontakt

Du kan kontakte Ragnarok Press på ragnarokpress@riseup.net eller kigge forbi Bogcaféen Halmtorvet.

Kortet

Engelsk version: Forside + bagside

Dansk version: Forside + bagside

Der er ikke flere tekster