1. Maj Aktionsdag! Livedækning på Konfront: Nyt årti stadig ikke en meter til fascismen***

Som vi alle nok efterhånden har bemærket er 2020 ikke som så mange andre år. Verden befinder sig midt i en sundhedskrise og den måde vi normalt laver aktivisme er sat på pause. De fleste af venstrefløjens events er aflyst eller rykket og mange ting ser ud til at være gået i stå. Det kræver nytænkning og kreativitet at fortsætte kampen mod fascismen, som især nu får lov til at sprede sig i hele verden. Pandemien bliver brugt som værktøj i spredningen af fremmedhad og frygt og det kan vi som antifascister ikke bare acceptere. 


I år opfordrer Revolutionære Antifascister og Antifascistiske Unge til at man tager fat i sin affinity gruppe og at så mange som muligt udfører aktioner på egen hånd den 1. maj. Kun kreativiteten sætter grænser for hvad man kan gøre. Da dagen, som sædvanligt, er en kampdag der skal markere fællesskab i kampen om en bedre verden, kommer i selvfølgelig ikke til at stå alene derude. Her er en lille oversigt over de ting I blandt andet kan opleve på dagen.

 

Uddeling af bannere i Bumzen

Bumzen kommer til at have en lille bod, hvor man kan komme forbi i dagene op til 1. maj og på selve dagen og hente bannere og materialer til opsætning, hvis man ikke lige selv havde overskud til at lave et banner. I kan komme forbi Bumzen fra den 27. til den 30. maj fra kl 16-18 og den 1. maj fra kl 12-18 og hente bannere.

Balladestationen sender live radio

Balladestationen er et samarbejde mellem Antifascistisk 1.Maj, Byens Radio og Konfront og vil sende fede koncerter som man ellers havde oplevet i Fælledparken, taler fra forskellige grupper og vil opdatere jer om hvad der sker på dagen. Balladestationen sender fra kl 11-20. Og Byens Radio sender derefter lydbølger til jer langt ud på natten. Link til stationen følger på dagen. I mellemtiden kan du blandt andet finde dem på Facebook her.

Konfront dækker live

På Konfront kommer vi, i samarbejde med de organiserende grupper, til at lave live-dækning af dagen og de aktioner den byder på. Der kommer til at være billeder af banner drops, artikler, koncerter, radio, taler og meget mere. Så følg med når det sker og sørg for at dele aktionerne på de sociale medier så vi sammen når så langt ud som muligt.

Selvom kampdagen har et andet format end vi er vant til, er vi ikke i tvivl om at det bliver en uforglemmelig fed dag, hvor vi alle sammen viser, at vi kan holde sammen og organisere os udenfor de normale rammer! Husk at passe på jer selv når i laver aktioner!

Find Facebook eventet her: Nyt årti stadig ikke en meter til fascismen

 

Konfront håber at alle kammerater får en god Kampdag!

Der er ikke flere tekster