Ny politisk punkfestival i København***

Black Cross Fest er en ny politisk punk og hardcore festival i Ungdomshuset på Dortheavej 61. Festivalen afholdes først gang 25.-26. januar 2019 og byder på fede koncerter, god mad, lækre drinks, DIY-kultur og international solidaritet. Overskud fra festivalen går til den Brasilianske organisation Movimento dos Trabalhadores Rurais Sem Terra.


Black Cross

Har du lyst til at være aktivist til festivalen, vil du gerne have din distro eller DIY-projekt med på lørdagen marked eller har du andre spørgsmål? Du er velkommen til at kontakte os på blackcrossfest@gmail.com.

Det fulde program for festivalen kan læses HER

Billetter kan købes i forsalg HER

Black Cross er en ny politisk festival i Købehavn som ønsker at styrke sammenhængen mellem DIY-kultur, musik, aktivisme og international solidaritet.

København har i mange årtier haft en stærk plads indenfor den europæiske punk- og hardcorescene med besøg af DIY bands fra hele verden. Vi mener punk ikke bare er en musikgenre men i høj grad handler om fællesskab, politik og solidaritet på tværs af grænser og verdensdele – ikke mindst med dem som er mindre priviligerede end os selv. Vores ambition er at styrke denne sammenhæng og skabe en festival hvor musikken kan gå hånd i hånd med aktuelle politiske emner og direkte støtteaktioner.

Vi har valgt at overskud fra årets festival skal doneres til den brasilianske organisation ”Movimento dos Trabalhadores Rurais Sem Terra” (på engelsk ”The Landless Workers Movement”), forkortet MST. Organisationen er en af de største sociale bevægelser i Brasilien og har til formål at redistribuere land til landbrugsarbejdere. Brasilien er tydeligt mærket er social ulighed og bare 2% af landejere kontrollerer i dag ca. halvdelen af al landbrug i Brasilien. MST anvender bl.a. direkte aktionsformer hvor de besætter uudnyttet landbrugsområder med lejre og bosættelser og derved giver landet tilbage til landarbejderne og mindre landbrug. Siden organisationens begyndelse i 1984 har de foretaget over 2500 besættelser af landområder, med over 370.000 familier som i dag er fast og lovligt bosat. MST er en politisk organisation som promoverer bæredygtigt landbrug, transformation af det kapitalistisk samfund, kooperativisme, ligestilling og beskyttelse af miljøet.

Med den seneste politiske udvikling i Brasilien hvor højre liberale Jair Bolsonaro vandt præsidentvalget i september står den brasilianske befolkning overfor hårde økonomiske angreb mod arbejderklassen, øget rydning af skov- og naturområder, stop af landreformer samt en kvinde- og minoritetsfjendtlig politik. I lyset af denne udvikling har sociale bevægelser som MST særlig brug for opmærksomhed og økonomisk støtte.

Du kan læse mere om den politiske situation i Brasilien her og om MST her.

Vores håb og ambition er at Black Cross Festivalen kan blive en gentagende begivenhed der kan skabe fokus, solidaritet og økonomisk støtte til aktuelle politiske emner på tværs af grænser.

Udover et fokus på international solidaritet ønsker vi at skabe en festival hvor fællesskab og aktivisme er en grundlæggende faktor, ikke bare i den praktiske afvikling men som et formål i sig selv. Alt for ofte brænder ildsjæle i politiske initiativer ud, grundet dårlig organisering og negative sociale magtstrukturer. Vores ambition er at skabe en festival hvor aktivistkollektivets trivsel er en fundamental del af festivalen.

Musikprogrammet inkluderer bl.a. Avskum (Sverige), Burning Kitchen (UK), Orden Mundial (Mallorca) og lokale bands som Ond Tro og Nothing New. Udover koncerter vil festivalen byde på et dagsprogram lørdag med lækker vegansk brunch, dokumentarfremvisning om MST samt punk/DIY-marked i den lille koncertsal.

Der er ikke flere tekster