Efter pansernes 1. maj amok: Nu kommer klagestormen***

Politiet kan se frem til et kollektivt søgsmål med over hundrede deltagere om ulovlig tilbageholdelse og en stribe sager om politivold.


Søndag aften blev der afholdt møde i en fyldt sal i Ungdomshuset, hvor de mennesker, som har været udsat for ubehagelige oplevelser 1. maj, kunne vende dem med hinanden og få juridisk bistand. Mødet var indkaldt af ABC København, og Retshjælpen RUSK deltog på mødet.

Efter mødet stod det klart, at Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP) kommer på overarbejde i den kommende tid. DUP kan kan se frem til en lang række klagesager i forbindelse med politiets vold mod demonstranter i den antifascistiske 1. Maj-demonstration. Sagerne er mange, og der findes en stor mængde foto- og videodokumentation.

I forbindelse med politiets knibtangsmanøvre, indespærring og registreringer på Dronning Louises Bro anlægges der et kollektivt søgsmål mod politiet med krav om erstatning. Politiet kan i den forbindelse godt se frem til at grave dybt i lommerne. Standardtaksten for den type ulovlige tilbageholdelse er 2.800 kr. Over et hundrede personer er allerede en del af søgsmålet.

Klag over politiet

Var du med i demonstrationen 1. Maj og blev spærret inde på Dronning Louises Bro, kan du stadig godt nå at være med i det kollektive søgsmål. Du skal bare kontakte Retshjælpen RUSK inden den 15. Maj. Du kan også kontakte Rusk, hvis du har brug for at køre en individuel sag om politivold i forbindelse med 1. Maj.

Du kan kontakte Retshjælpen Rusk ved personlig henvendelse

Baggesensgade 3, st. tv.
2200 København N
(Indgang på hjørnet mellem Wesselsgade og Baggesensgade)

Tirsdag kl. 18 – 20
Onsdag kl. 17 – 19
Torsdag kl. 17 – 19

eller på telefon ( 28 25 53 20 )

Tirsdag 18 – 20
Onsdag 17 – 19
Torsdag 17 – 19

Konfront ligger inde med en del foto- og videodokumentation fra 1. maj. Materialet vil blive brugt i forbindelse med de kommende klagesager. Har du yderligere dokumentation af begivenhederne kan du sende det til redaktion@konfront.dk

Der er ikke flere tekster