Cirka 15 aktivister fra Extinction Rebellion Danmark og Arternes Ambassade KBH er i fredags kommet ind i Miljø- og Teknikforvaltningens kontor i Københavns Rådhus. Demonstranterne har medbragt fældet krat og grene fra Amager Fælle og bannere med tekster som “Tag Ansvar – Stop Byggeri Nu”. Aktionen er imod rydningen af Tornsangerland på Amager Fælled. De har krævet et møde med Miljø- og Teknikborgmester Line Barfod (Ø). Borgmesteren har imødekommet kravet.

Ida Nicolaisen er en af dem, der besætter kontoret og udtaler:

“Rydningen af området på Amager Fælled sker uden at de påkrævede hensyn til fredede arter, direkte imod VVM-tilladelsens vilkår. Miljø- og Teknikforvaltningen, med borgmester Line Barfod i spidsen, har ansvaret for at føre tilsyn på at denne tilladelse overholdes. Derfor kræver vi, at Line Barfod straks skrider ind, og får stoppet byggeriet. Ellers er det et direkte brud på naturens rettigheder.”

 

Tornsangerland er af stor betydning for den topfredede stor vandsalamander, der bor i krattet. Ifølge Fælledbys egne rapport huser området cirka 100 individer af arten. I VVM-tilladelsen fremgår det, at individer af stor vandsalamander skal indsamles, inden der må blive ryddet krat på området.

På trods af det er Fælledby P/S, som er ejet af By & Havn og PensionDanmark, påbegyndt rydningen af Tornsangerland tidligere i denne uge. Aktivisterne har hele ugen forsinket arbejdet ved at besætte træer og blokere for maskiner.

Oskar Kluge er også blandt aktivisterne på Rådhuset og siger:

Det er helt absurd at ødelægge et stykke vild natur med så stor betydning for Københavnere, når vi i forvejen har så lidt natur i Danmark. Selvom Fælledby ulovligt rydder fredede arters habitat, peger alle instanser på hinanden og fralægger sig ansvaret. Det er noget helt galt i vores demokrati, hvis naturens rettigheder og borgenes ønsker ikke respekteres i denne sag, til gavn for et selskab, som er ud på profit.”

Der er ikke flere tekster