8. marts videoserie: Klar til kamp, kammerater***

Den 8. marts er en markering af at kampen fortsætter, en dag hvor vi viser at vi holder sammen når det gælder, og vi råber ud til resten af verden at vi ikke er klar til at give op. Kampen handler om retfærdighed, ligestilling, solidaritet, forståelse, medmenneskelighed og så meget mere.


 

Vi har interviewet fem af de aktivister der til daglig kæmper kampen for at få fremmet disse værdier, i en hverdag der ellers er fyldt med magtstrukturer, fremmedgørelse, udelukkelse og undertrykkelse. Hør dem fortælle hvorfor kampdagen stadig er relevant og hvorfor det er godt at gøre status engang imellem.

 

 

 

Der kan være mange årsager til at være aktivist. Nogle har, oveni en generel empatisk tilgang til verden og solidaritet, en personlig motivation for deres aktivisme. Specielt for dem der selv oplever marginalisering kan hverdagen nemlig blive til en kamp lige så snart de står op om morgen. Vi lever i en verden hvor man konstant bliver konfronteret med strukturel shaming og undertrykkelse, enten igennem medier, på arbejde eller i personlige sammenhæng. Det kan være racisme, ableisme, tykfobi, sexisme, transfobi og mange flere. Hør i vores næste video hvordan marginalisering kan opleves i dagligdagen og hvor forskellig den kan være fra person til person

 

 

Det er ikke nogen hemmelighed at det kan være hårdt at være aktivist. Det kan sommetider føles som om man bærer hele verden på sine skuldre. Derfor er det vigtigt at man får anerkendelse for det stykke arbejde man laver – uanset hvilken slags aktivisme det er man selv er engageret i. Det er også vigtigt at få at vide at man ikke er alene om det arbejde man gør og at man bliver set for det man er.  Hør hvad dine kammerater gerne vil sige til dig i den sidste video i vores serie.

 

 

God kampdag til alle feminister derude!

 

Der er ikke flere tekster