Antifa info Århus har holdt gang i aktiviteten under corona. Her får I en update på den antifascistiske kamp i Århus.

-Af Antifa info Århus

Vi havde en del planer for året 2020, som desværre blev aflyst. Vi havde blandt andet planlagt endnu en støttefest, der først blev udskudt og sidenhen aflyst. I forlængelse af denne ville vi have begyndt at afholde offentlige møder, så aktivist interesserede kunne deltage og møde ligesindede.

Vi har løbende modtaget beskeder fra personer, der har været interesseret i dette, men på grund af forsamlingsforbuddet var dette ikke en mulighed.

I stedet begyndte vi at fokusere mere på aktioner end tidligere. Hvor fokusset før primært var rettet mod at fjerne fremmedhadsk propaganda og gøre livet besværligt for demonstrerende fascister (primært repræsenteret af Stram Kurs), begyndte vi, efter den første lockdown periode blev annonceret, at lave bannerdrops og lignende.

Det første banner blev hængt op ved Aarhus Rådhus med teksten “Luk Lejrene – Asyl Til Alle!” Herefter fulgte en større mængde bannerdrops og ophængning af skilte med en række forskellige fokusområder. Heriblandt de elendige forhold flygtninge lever under i landet, samt andre bannere rettet mod de racister, der præger den yderste højrefløj – især Generation Identitær og Nordfront/NMR.

Vores kammerater i Øgaderne Antifa blev også for alvor aktive og da 1. maj ikke kunne afvikles under normale forhold, valgte vi i stedet at samarbejde med ØA til en fællesaktion, hvor vi natten til 1. maj hængte 11 bannere op rundt omkring i Aarhus.

Her både for at vise modstand mod kapitalisme, fascisme, politivold osv., men også for at vise at modstanden i Aarhus vokser, idet vi er mange, der står sammen mod splittelse og had. Et 9 meter langt banner fra Ringgade broen med teksten “vi er alle antifascister!” understregede dette.

Vi har i løbet af året også samarbejdet med andre aktivistgrupper blandt andet “Baltic Pipe Nej Tak”, der kæmper mod staten og Energinet i deres etablering af en kæmpe gasrørsledning igennem Danmark til formålet at transportere fossilt brændstof til Polen. Udover at vi nu er to grupper, Aarhus Antifa og Øgaderne Antifa, der repræsenterer kampen på gaden samt sociale medier, så er det bestemt også nævneværdigt at andre seje grupper og personer har lavet aktivisme, demonstrationer, aktioner i Aarhus.

Der har blandt andet været demonstrationer imod nedrivninger og ghettoloven, for BLM-bevægelsen, imod Polens afskaffelse af fri abort, imod kapitalisme, for transkønnedes rettigheder for at nævne et par stykker. Det er fedt at se at sammenholdet og solidariteten stadig lever i bedste velgående på trods af pandemien.

Den yderste højrefløj har ikke været specielt synlig i Aarhus det sidste års tid. Udover et bannerdrop (så tidligt om morgenen at det var de færreste, der så det) og sporadiske klistermærker og plakater (der altid er fjernet igen inden for et døgns tid), så har der ikke været meget andet at komme efter. Stram Kurs forsøgte sig med en “tegn Muhammed” dag over hele landet, inklusiv Aarhus.

Dette blev en fiasko uden lige. I Aarhus deltog kun to personer, hvor racisterne konstant blev overdøvet og konfronteret. Dette resulterede i en ende på deres arrangement timer før planlagt. Vi fortsætter presset mod fascister, nazister, racister og alle andre fremmedhadske typer, der forsøger at sprede propaganda og mobilisere.

KAMPEN FORTSÆTTER!

Der er ikke flere tekster