Antifascistisk aktionsuge: Ingen flygter for sjov!***

Den nu afsluttede aktionsuge har budt på 4 aktioner og én ældre aktion fra arkiverne. Med disse aktioner har vi forsøgt at belyse den umenneskelige situation der udspiller sig i denne tid.

______________________________________________________________________

Af Antifascistiske Unge

Første aktion foregik ved Europa-Huset. En gruppe aktivister malede blodige hænder på ruderne, og skrev “I har blod på hænderne knus fort EU”. Aktionen blev udført på Europa-Huset fordi EU`s grænsevagter, Frontex, varetager opgaver ved de ydre grænser og dermed udfører EU`s politik. De lukker grænserne med hjælp af vold og magt overfor mennesker på flugt. Det mener vi er helt grotesk og det burde ikke have nogen gang på jorden, hvis det stod til os.

Anden aktion foregik på Nørrebro. Hvor der blev malet en ruller med teksten ” NO ONE IS ILLEGAL”. Graffiti er et godt værktøj til at gøre opmærksom på politiske holdninger. Det er en effektiv måde at gøre den almene borger opmærksom på hvad der sker i verden og vi mener at intet menneske er illegalt. Vi ønsker et samfund, hvor alle er lige, og hvor der ikke bliver gjort forskel på baggrund af køn, seksualitet og hudfarve.

I tredje Aktion tog vi til Christiansborg for symbolsk at lukke folketinget ned. Her hang vi et banner foran indgangen med teksten “WARNING lukket på grund af umenneskelig opførsel”. Ved siden af hang vi et skilt hvor der stod: “Breaking news Christiansborg lukket grundet umenneskelig behandling af mennesker på flugt. INGEN FLYGTER FOR SJOV”. Vi mener at de udtalelser og handlinger som politikerne kommer med, i forbindelse med begivenhederne i Grækenland, er decideret klamme. De ønsker alle midler legitimeret for at forhindre flygtninge i at komme ind i Europa, sågar hvis det fører til lig. Vi ønsker en virkelighed, hvor man tager imod mennesker på flugt med åbne arme og er klar på at hjælpe og gøre plads i fællesskaberne.

Fjerde aktion var spredt ud i hele byen. Vi tog rundt til nogle af Københavns mest besøgte statuer, og gav dem redningsveste på. Ved hver statue hang vi skilte med budskabet “Ingen flygter for sjov!”. Mennesker på flugt flygter ikke for sjov, de flygter fra krig, sult og ødelæggelse. De flygter for at finde tryghed og sikkerhed for deres familie.

Lørdag den 14. marts blev der skrevet et nyt mørkt kapitel i danmarkshistorien. Den danske grænse blev lukket. Sundhedsstyrelsen var hurtigt ude og bekræftede at der ikke var noget sundhedsmæssigt belæg for at gøre det. Det betyder at grænse lukningen udelukkende har et politisk formål. Regeringen prøver dog at forsvare det med stop af spredningen af Coronavirus. Vi ønsker en verden uden grænser og stater, da de kun fører til begrænsning og splittelse af folk.

Udover de fire aktioner vi lavede i løbet af ugen fandt vi også en aktion frem fra arkiverne. En aktion der stadig er lige så relevant, som da den blev udført for første gang i sin tid. Close all the camps!

Selvom staten nu forbyder større forsamlinger, betyder det ikke at modstanden ikke kan, og skal fortsætte. Vi skal derimod samle os i vores affinity grupper og lave aktioner.

KAMPEN FORTSÆTTER!

 

 

Der er ikke flere tekster