Konfront har modtaget dette åbne brev til Københavnske LGBTQIA+ aktører. Redaktionen er bekendt med afsenderne.


Kære Københavnske LGBTQIA+ organisationer, barer, klubber, grupper og andre,

Vi er blevet gjort opmærksomme på at Rasmus Paludan lørdag nat stod udenfor en LGBTQIA+ klub i København og fotograferede klub-gæsterne, som de trådte ind og ud af døren. Rasmus Paludan er lige blevet dømt for racisme, og er kendt for sine homofobiske, islamofobiske og anti-sorte aktiviteter.

Fotograferingen foran klubben i lørdags er en del af en bredere tendens, hvor den ekstreme højrefløj filmer og fotograferer minoriserede befolkningsgrupper uden deres samtykke. Det skete også til Nørrebro Pride, hvor en aggressiv hvid person filmede alle deltagere. Det formåes at blive brugt til at katalogisere individer og grupper, og indsamle informationer om deres færden. At blive udpeget af den ekstreme højrefløj kan medføre personlige angreb, som vi netop har oplevet de sidste dage, hvor Bwalya Sørensen, talspersonen for Black Lives Matter Denmark, har oplevet chikane og hærværk på sin hjemadresse.

Vi gør opmærksom på dette, for at opfordre steder og organisationer, som arbejder for og med LGBTQIA+ personer til at gøre informere personale og lave en handleplan. Vi skriver ikke brevet for at skabe utryghed eller holde folk fra nattelivet, men for at gøre jer, som aktører i det Københavnske LGBTQIA+ miljø, parate til at agere og skabe et tryggere rum for jeres gæster.

Dette brev bliver sendt bredt ud til relevante aktører, og må gerne deles yderligere.

Pas på jer selv og hinanden derude.

Hilsen,

Jeres venner i queer miljøet

Der er ikke flere tekster