Her er overblikket: Hipsterfascister til debatmøde på Christiansborg og tre demontrationer***

Torsdag den 27. februar afholder Trykkefrihedsselskabet et debatmøde i Fællessalen på Christiansborg. Hipsterfascisterne fra Generation Identitær er inviteret til at komme og fortælle om dem selv og hvad de står for. I forbindelse med arrangementet er der indkaldt til 3 demonstrationer. Revolutionære Antifascister og Fællesinitiativet mod Racisme og Diskrimination har indkaldt til moddemo og nazinisserne fra For Frihed til anti-anti-fascistisk demo.


Arrangementet med titlen “Hvem er Generation Identitær?” skulle være afholdt på Vartov i indre by, men blev flyttet angiveligt fordi der fra antifascistisk side var planlagt en blokade. Fascisternes venner i DF har taget imod dem med åbne arme og har også tidligere faciliteret at den dømte racist Rasmus Paludan kunne invitere spytslikkere og klakører fra naziklubben Stram Kurs til rigskongres. Martin Henriksen fra DF deltager da også som taler i “For Friheds” anti-anti-fascistiske demonstration på Slotspladsen udenfor Christiansborg.

Det nyfascistiske Generation Identitær har igennem flere år forsøgt at etablere sig i Danmark. Med en aktivistisk stil som er inspireret af venstrefløjen og en rebrandet racisme. Massedeportationer, biologisk racisme og fascisme gemmes under betegnelser som ‘etnonationalisme’ og ‘remigration’.

Organisationen er den danske aflægger af en europæisk bevægelse med afdelinger i flere lande. Den danske afdeling startede under navnet Identitær i foråret 2017. Et år senere skiftede de navn til Generation Identitær, hvilket markerede, at de var officielt optaget i den internationale organisation.

Læs også “Identitær fisker i nye vande” hos Redox

3 Demonstrationer

I forbindelse med debatmødet er der blevet indkaldt til tre forskellige demonstrationer. To moddemonstrationer og én til støtte for fascisterne.

Revolutionære antifascister og Antifascistiske Unge har indkaldt til demo kl. 17 foran Finansministeriet. I indkaldelsen skriver arrangørerne blandt andet:

“Vi larmer og forstyrrer i området omkring indgangene til paneldebatten. Medbring fløjter, højtalere og andet der larmer.”

og

“Vi skal bruge din hjælp til at sprede ordet – tal med dine venner, kollegaer, skolekammerater og andre du tænker skal være med! Inviter dem på de sociale medier, hold og tag til møder, hvor I taler sammen om, hvordan I vil være med på dagen.

Der er mange måder, man kan være med på – Man kan stå fast foran indgangene og i området, man kan hænge bannere op, man kan dele kaffe og flyers ud til forbipasserende og meget, meget mere.

Vores antal, beslutsomhed, kreativitet og vilje til at være mobile er nøglen til succes på dagen.”

Find demonstrationen på facebook her.

Fællesinitiativet mod Racisme og Diskrimination har arrangeret en sideløbende demonstration, som også starter kl. 17. Demonstrationen foregår i Materialegården ved Christiansborg. I en pressemeddelelse skriver arrangørerne

“Vi siger: “Ikke i vores navn” og organiserer en fredelig protest og modstand mod den nyfascistiske linie, som Generation Identitær står for.”

Fællesinitiativet, der lægger op til en ikke konfrontatorisk linje, skriver endvidere

“Der vil være talere, musik, sang mv.
Vi ved at protester og modstand mod den yderste højrefløj og fascismen virker, når de baserer sig på brede mobiliseringer og kampagner, som involverer mange.

Vi har set hvordan det i Grækenland er lykkes at stoppe Gyldent Daggry. Vi har set hvordan den britiske fascist, Tommy Robinson, blev mødt af en bred kampagne, som forhindrede ham i at blive valgt til Europaparlamentet. “Sardinernes” mobilisering i Italien har sat en foreløbig stopper for Salvinis fremgang i Italien. Og i sidste uge forhindrede spontane protester i mange byer i Tyskland AfD i at komme til magten i delstaten Thüringen.”

Find demonstrationen på Facebook her

Den tredje demonstration, Lortedemoen, er arrangeret af nazipensionisterne i “For Frihed” (Tidl. Pegida). Demonstrationen foregår på Slotspladsen og begynder allerede kl. 16. Muligvis fordi en del af deltagerne skal deltage i debatmødet senere eller skal være tilbage på plejehjemmet til aftensmad.

På dagen

På torsdag holder Konfront dig opdateret med en livedækning af begivenheden på konfront.dk og Twitter. Livedækningen kommer til at indeholde løbende opdateringer fra demonstrationerne og området omkring Christiansborg. Hvis du selv er tilstede under demoen og har informationer om pansernes bevægelser, anholdelser, konfrontationer, fascister eller andet relevant så skriv til os på Signal (+45 52 71 65 39) eller send os en besked på Facebook eller Instagram. Følg og brug hashtag #StopIdentitær på Twitter for at holder dig opdateret.

ABC København vil også være på gaden torsdag og de har telefon med sig som vil være åben fra klokken 15 på dagen og 24 timer frem. Hvis du ser nogen blive anholdt, så skriv til dem på Signal på 93 86 41 23. ABC vil langt hellere have den samme information ti gange end slet ikke, så hjælp dine kammerater og skriv!

Læs mere om ABC København her

Der er ikke flere tekster