Demonstration Global Aktionsdag Imod krigen i Kurdistan – Til forsvar for revolutionen***

Den 11. juni er der kaldt til global aktionsdag startet i Latinamerika i protest mod Tyrkiets voldsomme krig i Nordsyrien (Rojava)og Nordirak Kurdistan. Vi mødet på Kultorvet – København kl. 13.00.


Af Fey-Kurd

 

JUNI 2022 FORSVAR KURDISTAN – FORSVAR REVOLUTION

Siden 14. april 2022 har den tyrkiske regering ført en militær kampagne rettet mod området Bashur (irakisk Kurdistan), med det mål at ramme den Kurdiske Befrielsesbevægelser (PKKs) styrker, og samtidigt cementere sin plan om at besætte kurdiske områder og annektere dem i den nuværende tyrkiske republik.

Samtidigt fortsætter Recep Tayyip Erdoğans regering med at bombe byer i Rojava (syrisk Kurdistan); især byer som Kobanê der er blevet symboler for modstanden mod Islamisk Stat (ISIS).

Erdoğans regering har gjort det klart at dens ekspansionistiske politik ikke vil stoppe, selv når den indebærer overtrædelser af international lov og krænkelse af andre landes territoriale suverænitet. I den aktuelle rekonfiguration af den globale geopolitiske orden har de fleste lande og internationale magter fordømt den krig som Rusland fører i Ukraine, men intet sagt om Tyrkiets bombninger og besættelse af Kurdistan. Denne dobbelt standard som anvendes om angribende styrker, og retningsbestemmelse af fokus på et enkelt scenarie, afslører sammenflettede interesser og en strid om hegemoni som går imod folkets interesser og understøttes af tavshed.

 

Kemiske våben, demografisk forandring, etnisk udrensning, systematiske bombninger og droner er en del af det krigsmaskineri som Tyrkiet anvender både i- og udenfor sine grænser imod civilbefolkningen og kurdiske militser; og udgør uimodsigeligt krigsforbrydelser. Samtidigt fortsætter Tyrkiet sin politik om at afpresse Europa ved at bruge flygtninge som forhandlings brikker for at undgå fordømmelse og sanktioner.

I Kurdistan er folket organiseret i modstand; ikke bare imod NATOs anden største hær, men også imod morderiske kollaboratører, lejesoldater og jihadister som støtter angriberne.

Af disse grunde hidkalder vi folket til at stå solidarisk med det kurdiske folk og demonstrere hvor end I er, i overensstemmelse med egne tidszoner og egne aktionsformer, på d. 11. juni 2022, for at afvise den tyrkiske stats imperialistiske og undertrykkende politik.

Vi kalder også til forsvar for den revolutionære proces som er igangsat i Kurdistan, hvis’ paradigme er bygget på kvindekamp, direkte demokrati og økologisk liv som udtryk for et frit samfund.

En social revolution i alle dele af livet, – som tilstræber at udrydde den patriarkalske, kapitalistiske og kolonialistiske mentalitet som driver samfundet – og er blevet en inspiration for bevægelser i hele verden som kæmper for befrielse og retten til selvbestemmelse for alle folk.

Abya Yala (Latin America)

#DefendKurdistan

 

Der er ikke flere tekster