Boligaktion: Gentrificeringen skal mødes med blokader, besættelser og civil ulydighed!***

Søndag d. 1. december hængte vi bannere op på Transport- og Boligministeriet. Det gjorde vi i protest mod ministeriets udgivelse af de såkaldte ghetto-lister, hvor det udpeges hvilke områder der bliver stemplet som hårde ghetto-områder og herved står til afvikling ved salg eller nedrivning af menneskers hjem.


Af Boligaktion

Vi mener grundlæggende at alt indholdet i ghetto-planen er forkert. Det er nogle arbitrære og politiske tal der afgører hvorvidt et boligområde havner på listen eller ej. Således er mange trygge, gode og grønne områder på listen hvor det eneste “problem” er at politikerne ikke kan lide beboernes indkomst eller ophav. I de områder hvor der endelig er problemer er ghetto-planen ikke en løsning. Ingen sociale problemer løses af privatiseringer, tvangsflytninger eller nedrivninger. Det er kun rige boligspekulanter der får glæde af den plan.

Ghettoplanen er en del af et større tendens der gentrificerer vores byer og lokalsamfund. Blackstone renoveringer, forældrekøb og dyre præstigebyggerier er alt sammen en del af samme udvikling hvor
boligpriserne presses op og byen bliver for en stadig mindre flok rige boligejere. Resten af os med normale eller manglende indkomster bliver i stigende grad gjort hjemløse og presset ud på kanten af samfundet. Det
er den udvikling der har motiveret os til at starte Boligaktionen. Vi vil lave en gruppe der kæmper imod alle udviklinger der fører til en dyrere by!

Denne aktion er et opråb til politikerne, om at vi ikke finder os i deres vanvittige boligpolitik. Men det er i lige så stor grad et opråb til ALLE kammerater,som deler vores følelse af at boligmarkedet er ekstremt ulige og korrupt i Danmark og at det kun bliver værre. Vi vil gerne opfordre jer til at vise modstand på alle måder i kan. Og hvis der er nogle lejere der nægter at flytte så kommer vi til at være der og hjælpe dem så vidt muligt, herunder med civil ulydighed, blokader og besættelser.

Der er idéelle betingelser for vores aktivisme. De næste par år skal 11.000 mennesker forlade deres boliger grundet ghetto-planen og det kommer ikke til at ske uden modstand. Uønskede renoveringer skal blokeres og nedrivninger skal stoppes. Kereby, 360 north, NREP og de andre rige spekulanter skal smides helt ud af byen! Kampen er kun lige begyndt og den fortsætter til vi får vendt udviklingen imod en billigere by med plads til alle!

Der er ikke flere tekster