Aktion: Fredelig blokade mod byggeri på Amager Fælled***

Indsendt af XR

Forberedelserne til det omstridte boligbyggeri på Amager Fælled gik i gang onsdag denne uge. I dag bliver forberedelserne dog stoppet af en række aktivister, der har sat sig fredeligt ned foran maskinerne, og blokerer deres arbejde. Det samme skete torsdag.

En af aktivisterne er Ida Dalsgaard, som siger:

“Vi har samlet over 15.000 underskrifter, gået utallige demonstrationer og skrevet 2700 høringssvar. 76 procent af Københavnerne er imod projektet. At man som politiker ikke lytter til den meget klare folkelige modstand er mig ubegribeligt. Nu har vi brug for fredelig civil ulydighed for at redde Københavns vilde natur.” og fortsætter:

Lærkerne er ankommet ude på Lærkesletten og det er et spørgsmål om tid for de begynder at bygge rede. By & Havn vil skræmme lærkerne væk med hunde og fugleskræmsler, og det vil vi forhindre. Foruden at ødelægge utallige arters hjemsted på Lærkesletten, mister mange af Københavnerne nu også deres fristed og pusterum i naturen. Vi står her, for at være naturens stemmer, og for at kræve at Københavns borgere bliver hørt.”

En anden af deltagerne er Ellen Obdrup som siger:

“Naturen i Danmark er i voldsom nedgang, og vi står i en eskalerende biodiversitetskrise. Vi har kun 0,5 procent vild natur tilbage i Danmark. (1). Politikerne siger de er grønne, men handler komplet modsat. Vi nægter at se passivt til, at naturen forsvinder for øjnene af os.”

Demonstranterne sidder fredeligt på vejen, og stopper maskiner fra at komme ud og udføre deres arbejde. Blokaden er organiseret af folkebevægelsen Extinction Rebellion. Mange af de fremmødte kommer dog også fra gruppen Amager Fælleds venner. De kommer til at fortsætte blokaderne i næste uge også.

Amager Fælleds Venner har desuden politianmeldt selskaberne bag for brud på artsfredningen af St. Vandsalamander og manglende tilladelser. Sidste forår blev selskaberne politianmeldt for at forstyrre lærkerne og forsætligt ødelægge lærkereder.

Extinction Rebellion er en ikke-partipolitisk folkebevægelse, der bruger ikke-voldelig civil ulydighed for at presse regeringen til at handle retfærdigt på klima-, miljø- og biodiversitetskrisen.

Der er ikke flere tekster