Tour de France 2021: Franske aktivister kræver det israelske cykelhold ’Israel Start Up Nation’ smidt ud af Touren***

Igen i år deltager Israel med sit cykelhold ’Israel Start Up Nation’ i Tour de France. Igen i år står Palæstina-aktivister parat langs Tour’ens rute med Boykot Israel-aktioner og kræver apartheid-holdet fjernet fra cykelløbet.


Af ic

Tour de France 2021 skydes i gang lørdag den 26. juni fra Brest i Bretagne. Det var oprindeligt planen at København skulle være start-sted for touren. Men det bliver – pga. corona og EM-fodboldkampe i København i år – først i 2022 at det sker.

Cykelryttere som ambassadører for Israels apartheid og kolonialisme

Det israelske cykelhold ’Israel Start Up Nation’ finansieres af multimilliardæren Sylvan Adams. For ham er målet med cykelholdet klart politisk. Han har til Le Monde udtalt at ”Medlemmer af holdet er ambassadører for landet (Israel). Vi bruger sport til at skabe forbindelser og promovere billedet af vores land”.

Franske aktivister i ’Collectif Palestine Vaincra’ (læs tidligere artikel om organisationen her) kritiserer Tour’ens ledelse for overhovedet at lade et israelsk hold deltage. Dermed promoverer og normaliserer de apartheid-Israel og giver Israel mulighed for – over for millioner af TV- seere og tilskuere – at fremmale et falsk positivt billede af apartheid-staten og hvidvaske Israels forbrydelser mod palæstinenserne.

Apartheid-holdet består af ryttere fra Israel, Canada og flere europæiske lande (se deltagerne her). Danske Mads Würtz Schmidt kører for holdet, men er dog ikke udtaget til Tour de France 2021. Send ham evt. en anti-apartheid-hilsen, f.eks. på Messenger.

Boykot Israel-aktioner i forbindelse med Tour de France 2021

’Collectif Palestine Vaincra’ og flere BDS-grupper har mange protestprojekter under forberedelse. De opfordrer bl.a. til at deltage i twitterstorm på hashtagget #IsraelApartheidNation på lørdag den 26. juni kl.12, hvor Tour’en køres i gang.
Kravet fra ’Collectif Palestine Vaincra’ lyder: ”Dégageons Israel du Tour de France” (lad os fjerne Israel fra Tour de France – se foto).

Langs Tour’ens rute vil være masser af bannere, boder, skilte og aktioner der siger nej til Israels kolonialisme, apartheid og terror og kræver det israelske hold ’ Israel Start Up Nation’ smidt ud af Touren.

Der er ikke flere tekster