AF SUF BRØNSHØJ-VANLØSE

Socialistisk Ungdomsfront Brønshøj-Vanløse har som snedige nisser og sat et banner op med teksten ‘ Fjenden er ikke folk på julehjælp, fjenden gemmer penge i skattely’ tæt ved juletræet på Brønshøj Torv. Det har vi gjort for at gøre opmærksomme på den forværrede tilstand, som gør juletiden til en krisetid for udsatte familier.

Regeringen har pakket deres ulykke ind, den har været med til at forstyre julefreden for vores venner, egne familiemedlemmer, naboer og kollegaer ved at give os deres mest ildelugtende og dårlige indpakkede lortejulegave – fattigdom.

Regeringen har nemlig haft rimelig travlt med i den seneste tid at indføre fattiggørende reformer. Kontanthjælpsloftet, dagpengereformen og de generelle nedskæringer på sociale ydelser, vi har oplevet de seneste år.

Det har gjort at vores reformramte venner og bekendte har måtte søge hjælp udenom den offentlige sektor, det har vist at den neoliberale epoke har sejret,  nu gjort sit indtog som nu har fjernet store dele af vores sociale sikkerhedsnet.

Sam, som er aktiv i Socialistisk Ungdomsfront Brønshøj-Vanløse udtaler ‘ Regeringen har tvunget vores kammerater og venner til at søge hjælp andre steder, hunder julen kan udsatte familier søge hjælp julehjælp, som 11,332 familier har ansøgt.   Dansk Folkehjælp, som er formidlere af julehjælp, har dog måtte afvise 4000 af ansøgningerne, som ellers var blevet godkendt. Klaus Nørlem , organisationens generalsekretær har udtalt til tv2 at opgave har være større end deres rækkevidde’.

De 4000 ansøgere er blot en del af den store fattiggjorte som bliver glemt på Danmark og på verdens plan. Efter finanskrisen har den globale økonomi, haft stigende vækstrater. I Danmark oplever vi en højkonjuktur, hvor virksomheder og finanssektoren hiver overskud og renter hjem for flere mia. af kroner. Hvor flere af de penge lander i erhvervslivet og finanssektorens egen slyngelskare lommer.

Vores regering er bevidst omkring omfanget af problemerne, men vælger i stedet at bruge flere penge på pensionater for cirkusdyr eller bruge penge på et udrejsecenter, som skulle løbe op til udgifter op på hvad et højsikret fængsel ville koste. Reelle sociale problemer har ingen interesse for regeringen, den ser spøgelser og en interesse på at dæmonisere folk som flygter fra forfølgelser eller krig.

Men vi ved godt, hvem den rigtige fjende er, det er den samme som de gule veste peger på i Frankrig – fjenden er ikke folk som er på julehjælp eller flygtninge, det er rige svin som Macron og Løkke.

Sebastian, som også er aktiv i  Socialistisk Ungdomsfront Brønshøj-Vanløse udtaler ‘ Vi har derfor et juleønske, vi vil smide den borgerlige slyngelskare på porten og brandbeskatte de rige, for at få enhver af de kroner som har de stjålet fra os igennem årtiers udbytning, det skal igen bliver til vores egen rigdom. Det kan vi kun gøre, hvis vi kæmper sammen.’

Der er ikke flere tekster