Fra det Konkrete til det Abstrakte: Et Råb for Mobilisering til ’Take Concrete Action***

–Af Netværket ARNA

Oversat af Konfront. (bunden af artiklen har praktisk info om hvordan man deltager i aktionen.)

Take Concrete Action

Vi skriver denne tekst som en del af vores mobiliserings arbejde for ’Take Concrete Action’, en masse aktion på Gotland d. 25-27 august 2022. Det er tildels en indgriben i klimabevægelsen og til dels en analyse og mobiliserings tekst for radikale mennesker og grupperinger. Hvis du er en del af en radikal gruppe som deler vores perspektiver og aktioner, så kontakt din nærmeste ARNA gruppe hvis i ønsker et samarbejde.

Om ARNA

Autonomous Revolutionary Nordic Alliance (ARNA) er et netværk af antikapitalistiske, feministiske og antifacistiske grupper fra de nordiske lande. Sammen har vi skabt en koalition af grupper, der spænder over grænser. Netværket har gjort det muligt for os at mobilisere og deltage i fælles kampe mod stat, patriarkat og kapitalisme og arbejde kollektivt mod vores mål om et statsløst og klasseløst samfund.

 

ARNA blev dannet som et kollektivt netværk i mobiliseringen omkring G20-mødet i Hamborg 2017. Siden da har vi udviklet os til et effektivt netværk for fælles handling og politisk mobilisering gennem vores del i blokaden af ​​nazimarchen i Gøteborg i 2017 og i Strike Back-aktionen i Stockholm i august 2018. Grundlaget for vores kampe udspringer af en fælles forståelse af det politiske landskab og vigtigheden af ​​udenomsparlamentarisk politik.

Vi er revolutionære. Vi er feminister. Vi er antifascister.

Vores verden brænder, i den mest bogstavelige forstand, mens den kapitalistisk skabte klimakrise accelererer med skræmmende fart. Alt der er efterladt til dem som tror på systemet er depression, da ingen af deres forsøg på at indskrænke klimaforandringerne virker. Det er tydeligt at se at vi ikke kun skal modificere kapitalismen, men totalt ødelægge den, ikke kun for at redde vores eget skin, men for at redde hele den verden vi er en del af.

Mange af os er vokset op i de nordiske velfærdsstaters beton højhuse, med deres fremmedgørelse og grimhed indprentet i vores liv. Kapitalismen er ikke en fjern kraft eller ondskab, der er lige her i vores liv og i vores hverdag, kapitalismen er konkret. Kapitalismen kan føles abstrakt, men i dette tilfælde er det stik modsat. Kapitalismen har brug for beton for at bygge dens verden af racisme, sexisme, klimakatastrofer og krig. Det kræver byggeklodser for at kunne producere mere hver dag, for at kunne profitere grænseløst, uanset hvad det måtte koste for mennesker, dyr og planeten, både nu og fremtidige generationer.

De politikere som siger at de kæmper for en bedre verden er enden fuldstændig inkompetente eller fuld af løgn. I en verden der kommer tættere og tættere på uhåndgribelige katastrofer er deres succeser grænsende til ingen. ”Galskab er at prøve det samme igen og igen og forvente et andet resultat.” At håbe på at politikerne eller staten kan løse fra klima krisen er ikke bare farligt og naivt, men det rene galskab.

Cementa på Gotland har fået dispensation til at ignorere de sparsomme klima lovgivninger som findes i Sverige, af den svenske regering. Dette er ikke kun skadeligt for de mennesker der bor på Gotland men for hele planeten.

Et antikapitalistisk perspektiv er derfor også et anti-statsligt perspektiv, et perspektiv der krydser grænser og nationer. Det er et perspektiv om at vi ikke kan stole på regeringer eller parlamenter.  Disse institutioner er bygget for at beskytte kapitalismen og dens interesser. På Gotland, ligesom til alle andre aktioner, kan du regne med at se politiet prøve at beskytte arbejdspladsen, for at sikre at produktionen kan fortsætte som normalt. Hver gang vi tager klimakrisen i egne hænder, møder vi undertrykkelse fra staten. Sådan vil det altid være, det er det staten er bygget til.

Vi ønsker ikke kun at bygge en verden af overlevelse, vi vil bygge en bedre verden, uden klasser, nationer, grænser eller stater. I dag, imens vi ser  den overhængende klimakrise, så konkret og tydeligt som med Cementa på Gotland, er dette perspektiv ikke en vag drøm, men en konkret nødvendighed.

At Gribe Ind i Klimabevægelsen

Gennem de sidste par år har vi set en kæmpe bevægelse af primært unge mennesker, men også helt nye grupper i samfundet, som er gået på gaden i masseaktion for klimaet. Det er trist at indse at vi alt for ofte har været mistænksom eller forsømmende af disse bevægelser. Vi ser nu hvordan de har modnet sig til at have et mere antikapitalistisk perspektiv.

Vi skal være en del af klimabevægelsen. Vi skal gribe ind i klimabevægelsen, ikke bare opportunistisk som mærkelige, små grupper af venstreorienterede gør for at få konvertitter til kirken af den -isme de tilbeder, men for i fællesskab at udvikle perspektiver og virkemidler. Ligesom alle bevægelser er der forskellige strømninger i klimabevægelsen, nogle med venner og allierede og nogle med modstandere af vores politik. Som altid er det vores opgave at udvikle en klar antikapitalistisk kritik og praksis.

Vi er også nød til at lave denne indgriben for selv at lære, nogle af de aktionsformer og taktikker som klimabevægelsen bruger er langt mere avanceret end vores egne. Vi har vores positioner og strukturer, men vi er i stand til at vokse, ændre og tilpasse os til nye udfordringer og nye muligheder, og dette kan vi gøre fra klimabevægelsen.

At Handle Sammen – At Kæmpe Sammen

Vi tager til Gotland for at deltage i en masseaktionen ’Take Concrete Action’ fordi vi ønsker at møde klimakrisen ansigtet først og afværge den. Gennem mobilisering af store grupper af mennesker, tror vi ikke kun på at vi kan påvirke samfundet med kritik, men også at vi materielt hæmme produktionen. Vi har lavet flere masseaktioner før og vores erfaring er at når vi kommer sammen på denne måde og får bygget nye alliancer og strukturer, for udrettet ting i en grad som vi ikke er i stand til på nogle andre måder.

Vi ender ofte med at være isolerede i vores egne kredse, og på trods af at det lokale er vigtigt, vi er trods alt i det hver dag, bliver vi nødt til at kigge ud over det lokale for at skabe internationale bevægelser imod stat og kapitalisme. Vi er stærkere sammen, derfor skal stå sammen på tværs af grænser, mobilisere os med tusindvis af andre ligesindede for sammen at skabe noget nyt, sammen. På denne måde udveksler vi erfaring, tillid og kan lade os blive inspireret sammen.

De tidligere generationer af radikale aktivister har skabt fundamentet der lærer de nye militante aktivister hvem fjenden er, hvordan man handler sammen og hvordan man vinder sammen. Men Det eneste rum vi har for masselæring, er masseaktioner. Du kan læse op på så meget du vil, men det er ingenting uden konkret erfaring.

Det her er hvorfor vi tager til Gotland. Kom og vær med til at tage direkte antikapitalistisk og anti-statslig aktion!

Bustur: Take Concrete Action! Stop Cementa!

Vi er klima aktivister fra forskellige dele af Skandinavien som er blevet trætte af politikerens inkompetence til at tage klimakrisen alvorlig. Vi vil ikke se passivt på, og DU kan være en del af det. Kom med til Gotland og SHUT CEMENTA DOWN – for en verden der er værd at leve i !
I tilfældet med Cementa på Gotland, er det ikke kun det globale klima der er på spil, men også de lokales drikkevand og landbrug bliver ødelagt. Politikerne har igen bevidst deres ufrivillighed til at tage vores liv og vores fremtid seriøst. Lige meget hvad problemet er, ser vi hvordan kapitalistiske interesser konsekvent bliver prioriteret over vores velbefindende. Det er derfor vi tager sagen i egne hænder og lukker Cementa ned.
Læs mere om aktionskodekset her: https://takeconcreteaction.info/action-consensus/

Praktisk:

Busserne køre onsdag d. 24 august. Det præcise tidspunkt for opsamlinger i København og Malmø.
Busture koster 200 dk. 280 sek, husk kontanter!
HUSK PAS!
Ingen rusmidler på turen!
Telt, sovepose, behageligt, gode sko, mad til mindst 24 timer, snacks, bestik og andet spise grej, og andre ting du ville finde nyttige ude i naturen (solcreme myggespray, osv). En mere konkret anbefalet pakkeliste kommer senere, når vi er tættere på aktionen.

Man kan også støtte aktionen her:

 

Der er ikke flere tekster