Den 5 og 6. september afholder det internationale aktionsnetværk Riseup4rojava aktionsdage i en række lande. Konfront bringer her en oversættelse af deres pressemeddelselse der opfordrer til handling for at stoppe Tyrkiets angreb mod Rojava og standse besættelsen af Afrin kantonen i det Vestlige kurdistan.


Oversat af Morten Wallin Jensen

Folket i Rojava og det nordøstlige Syrien kæmper fortsat for selvbestemmelse, kvindefrigørelse og græsrodsdemokrati. De forsvarer sig mod angreb fra bander af jihadister og den fascistiske Tyrkiske stat. Samtidigt forsætter repræsentanter for vores hykleriske regeringer med at udveksle håndtryk med de Tyrkiske despoter.

Flere hundrede tusinde mennesker er blevet tvangsforflyttet fra Afrin af jihadististiske bander støttet af den Tyrkiske hær. Jihadister bosætter sig med deres familier og overtager alle naturlige ressourcer. De sælger nu Afrins nationalstolthed, olivenolie fra Afrins oliventræer, via Tyrkiet til Spanien og andre europæiske lande. Tyrkiet ’sikrer’ altså sin grænse med etnisk udrensning og jihadistisk terror mod den lokale befolkning.

Alt imens Ankara smeder sine likvidationsplaner mod revolutionen i Kurdistan og Syrien, øger Europas, Ruslands og USAs våbenproducenter deres profit dag for dag. Profitter tjent på krigen i Mellemøsten og krige i resten af verden. Vi glemmer ikke lidelserne påført befolkningerne i Yemen, Palæstina og andre krigsteatre. Store profitter laves på millioner af menneskers død.

“Jeg ville ønske at der var bevægelser I metropolerne som ville angribe denne krig, gøre den umulig. Afbryd forsyningerne.”

Sådan skrev den tyske internationalist Andrea Wolf d. 1 maj 1997 i Kurdistans bjerge, halvandet år før hun blev dræbt. Det er 22 år siden. 22 år hvor utallige mennesker i Kurdistan og Tyrkiet er blevet bombet og henrettet med våben fra NATO og andre vestlige stater. 22 år hvor firmaer som Rheinmetall, Lockhead Martin, Leonardo, SAAB, og banker som Credit Suisse og German Bank har tjent milliarder på død, elendighed og udslettelse. 22 år hvor den Tyrkiske hær fortsætter med at bombe og skyde løs med ammunition leveret af NATO – og andre vestlige stater.

Befolkningerne I Kurdistan og det nordøstlige Syrien vil fortsat besvare disse angreb med samlet modstand. Vi vil besætte, forstyrre og blokere overalt i vores lande hvor vi ser militært, diplomatisk eller økonomisk samarbejde med den Tyrkiske fascisme.

Krigen mod den revolutionære bevægelse og mennesker i Tyrkiet, Kurdistan og i hele Mellemøsten er begyndt ved vores hoveddør. Krigen startes i ammunitionsfabrikkerne og arsenalerne, på bankernes skriveborde, i de politiske partier, på konferencer, til møder i vestens hykleriske regeringer og i NATO. Krigen begynder med propaganda om ”fredsoperationer”, den starter med militæriseringen af vores hverdagsliv og den manifesterer sig på Europas yderste grænser. Den igangssættes hvor profitmagerne og krigsstrategerne mødes. Vores svar er solidaritet, internationalisme og anti-kapitalisme. Vi vil videreføre kampen mod Tyrkisk fascisme og mod systemet som undertrykker os. Lad os vise krigsmagerne og de imperalistiske stater hvad vi tænker om dem!

 

Den originale tekst kan findes her

Mere materiale kan hentes her

Besøg hjemmesiden for mere info og inspiration.

Der er ikke flere tekster