Internationalt: Det Kurdiske folk under angreb!***

 

Tyrkiet er i frontal angreb mod LGBT bevægelsen, det Kurdiske folk og andre som modsætter sig Erdogans fascistiske Regime.

Fey-Kurd bringer her et overblik over de seneste hændelser.

  • Tyrkiske soldater terroriserer folk i landsbyen SERVAN i  Başkale/ Van
  • 16 journalister er anholdt.
  • Livstidsdom på Pınar Gültekins morder
  • Istanbul LGBT Pride Week-arrangementer forbudt

Tyrkiske soldater terroriserer folk i landsbyen i  Başkale/ Van

Tyrkiske militære enheder har belejret en landsby nær den kurdiske by Başkale, hvor de har slået Kvinder og skudt op i luften i flere minutter.

Tyrkisk militær terror under landsby angreb er en del af hverdagen under krigen i det nordlige Kurdistan. På grund af undertrykkelsen er det dog sjældent muligt at dokumentere specialenhedernes handlinger. Der er nu dukket en video op fra landsbyen Sersul nær Başkale-distriktet i Van, som viser specialstyrkernes terror.

Specialstyrkerne belejrede mandag landsbyen Sersul for at arrestere en person med ved navn M.E.A. Årsagen til arrestationen er indtil videre ukendt. Specialstyrkerne skudt op i luften i flere minutter og slog kvinder, der modsatte   den brutale aktion.

På videooptagelser ses specialstyrker, der fjerner en person og skyder gentagne gange op i luften.

https://anfenglishmobile.com/kurdistan/state-terror-in-van-we-were-mistreated-because-we-are-kurds-60730

16 journalister er anholdt.

Den 8 juni tilbageholdte politiet 22 kurdiske journalister i Diyarbakır. 16 journalister af dem blev varetægtsfængslet i (16. juni) og Seks journalister er løsladt.

Navnet på anholdte journalister

JINNEWS redaktør Safiye Alagaş, DFG-medformand Serdar Altan, MA redaktør Aziz Oruç, Xwebûn chefredaktør Mehmet Ali Ertaş, Zeynel Abidin Bulut, Ömer Çelik, Mazlum Doğan Güler, İbrahim Koyuncu, Neşe Toprak, Elif Üngür, Abdurrahman Öncü, Suat Doğuhan, Remziye Temel, Ramazan Geciken, Lezgin Akdeniz og Mehmet Şahin. Journalisterne Esmer Tunç, Mehmet Yalçın, Kadir Bayram, Feynaz Koçuk og İhsan Ergülen blev løsladt.

Dicle Müftüoğlu, medformand for DFG, sagde: “Det er ikke lykkedes jer med alle de undertrykkelses metoder, som I har forsøgt siden 90’erne for at lukke munden på den frie presse. Det vil heller ikke lykkes for jer med disse operationer. I vil ikke være i stand til at fratage vores kolleger deres frihed med copy-paste-beslutninger. Da vi ikke accepterede denne beslutning, vil vi fortsætte protesterne, indtil vores venner bliver løsladt.” Müftüoğlu tilføjede, at de vil protestere mod beslutningen foran DFG kl. 13.00 i dag og opfordrede “alle, der støtter pressefriheden” til at deltage i protesten.

Journalister og familier, der ventede foran retsbygningen, protesterede mod beslutningen med slogans som “Den frie presse kan ikke bringes til tavshed”, “længe leve vores  modstand” og “Bexwedan jiyan e”.

(https://anfenglishmobile.com/freedom-of-the-press/16-journalists-sent-to-prison-60596)

Livstidsdom på Pınar Gültekins morder

Men Retten nedsætte livstidsdommen for Pinar Gultekins morder, til 23 års fængsel og frikendte hans bror Mertcan Avcı, hans mor Ayten Avcı, hans far Selim Avcı, hans fraskilte kone Eda Karagün og hans partner Şükrü Gökhan Orhan. Den 16. juli 2020 forsvandt universitetsstuderende Pinar Gultekin i Mugla-provinsen i det sydvestlige Tyrkiet i Det Ægæiske Hav. Fem dage senere blev den 27-årige kvinde fundet død i en skov. Retsmedicinske undersøgelser viste, at Gultekin blev kvalt til døden og derefter Kvalte ekskæresten og brændte hendes lig.

Mordet på gultekin er   i en række “kvindedrab” –begået af deres ægtefæller og partnere – som har vakt offentlig demonstrationer i Tyrkiet. Hun er blot den seneste af mange kvinder, som er blevet dræbt i Tyrkiet.

Ifølge landets We Will Stop Femicide Platform var Gultekin blandt de mindst 300 kvinder, der blev dræbt i 2020. Avci blev anholdt på anklagerne om “forsætligt at dræbe med monstrøse følelser eller forårsage pine”. Han risikerer livsvarigt fængsel, mens hans familiemedlemmer risikerer op til fem års fængsel for at have hjulpet Avci, hjulpet med at slette hans spor og skjult beviser for forbrydelsen.

Slået bevidstløs, kvalt, og brændt levende

Pınar Gültekin ville være 29 år gammel i dag. For næsten to år siden blev den studerende, der er født i Bitlis, først slået bevidstløs i Akyaka, derefter blev kvalt og til sidst hendes lig blev brændt, efterfølgende hendes krop blev lagt med beton i en tønde. Det brutale kvindemord havde udløst et ramaskrig og protester uden for landets grænser, og folk på de sociale netværk delte navnet på den myrdede kurder. Medtiltalte frikendt

Det tog politiet fem dage at til finde hendes jordiske rester. Betjentene sporede Cemal Metin Avcı via overvågningsbilleder fra en tankstation. På billederne kunne man se, hvordan han læsser benzindunke i sin bil. Under en politiafhøring opgav han “jalousi over for sin ekskæreste” som motiv for forbrydelsen. Under retssagen, der blev indledt i november 2020, hævdede han pludselig, at Pınar Gültekin havde afpresset ham til at “ødelægge hans familie”. Avcı’s fem medtiltalte, som er en bror, begge forældre, hans ekskone og en forretningspartner, der blev anklaget for at have hjulpet ham med at begå forbrydelsen eller fjernet beviser, blev frikendt på grund af manglende beviser.

Vrede og kritik efter dommen

Muğla-domstolens afgørelse blev mødt med vrede og hård kritik. Fra kvindeorganisationernes synspunkt fik offeret et delvist ansvar for forbrydelsen. Federation of Women’s Associations in Turkey skrev på Twitter, at folkene bag afgørelsen bærer “kvinders blod” på deres hænder. Kvinderådet fra Folkets Demokratiske Parti (HDP) tweetede, at retssagen endnu engang beviste straffrihed for kvindemord.

Pınars mor: Staten beskytter kvindemordere

Pınar Gültekins mor Şefika Gültekin, som for nylig blev sagsøgt af morderen Cemal Metin Avcı for påståede fornærmelser, sagde, at hendes datter nu er blevet myrdet igen. “Staten beskytter morderne  på kvinder. Vi havde håbet på en klar og skelsættende dom for at beskytte andre kvinder mod kvindemord. Desværre blev vi desillusioneret på en ødelæggende måde. Der findes ikke noget, der hedder retfærdighed i dette land.”

Familieadvokat: En fornærmelse mod retfærdigheden

Rezan özdemir, forsvarer for Gültekin-familien, talte om et “monstrum” af den talte lov. “Denne dom er en fornærmelse mod retfærdigheden. Vi har i dag været vidne til, at retfærdigheden i Muğla er blevet uigenkaldeligt begravet. En morder, der brændte en ung kvinde levende og berøvede hendes familie håbet om en fremtid, der er værd at leve, er blevet belønnet med en nedsat straf på trods af, at der ikke er noget sådant.” Epözdemir har meddelt, at det vil appellere dommen med det samme.

 https://anfenglishmobile.com/women/23-years-in-prison-for-killer-of-pinar-gultekin-60702

Istanbul LGBT Pride Week-arrangementer forbudt

Det var meningen, at LGBT Pride Week-arrangementerne i Istanbul skulle være startet mandag, men alle arrangementer blev forbudt. Politibetjente  i Istanbul tog til de steder, hvor LGBT Pride Week-arrangementerne skulle have været afholdt mandag, og overrakte arrangørerne en afgørelse om forbud fra Beyoğlu-distriktets guvernør kontor.

Kadıköy distriktsguvernør offentliggjorde forbuds afgørelsen på sit websted.

“Vi har fået oplysninger om, at der mellem den 21.06.2022 (mandag) og 23.06.2022 (torsdag) er planlagt forsamlinger, pressemeddelelser, marcher, uddeling af foldere osv. inden for rammerne af 30. “İstanbul LGBTI+Pride Week”. Alle arrangementer er forbudt i alle åbne og lukkede områder i 7 (syv) dage fra kl. 00.01 den 21.06.2022 til kl. 23.59 den 27.06.2022.”

Forbuddet var relateret til loven om demonstrationer og offentlige møder (lov 2911).

Efter forbuddet udsendte Istanbul LGBT Pride Week Committee en erklæring på de sociale medier efter beslutningen om forbuddet. “Politiet forsøgte at lægge pres på spillestederne ved at bede om dokumenter som f.eks. skatte plader og skilte for de spillesteder, hvor Istanbul LGBT Pride Week-arrangementerne ville finde sted. På trods af alt presset mødtes vi på vores event steder i mandags. Men da staten og de retshåndhævende myndigheder indså, at ugens aktiviteter ikke kunne forhindres under påskud af kontrol, forbød Beyoğlu- og Kadıköy-distrikt guvernør vores aktiviteter i 1 uge.”

Komitéen sagde: “Denne beslutning er ulovlig, og vi vil gerne informere om, at vi vil bruge alle vores rettigheder og gøre de nødvendige indsigelser. Vi vil gerne takke hele vores netværk af advokater og spillesteder, der har støttet os. Vi vil ikke give op, vi er ikke bange! Vi vil fortsætte vores arrangementer på sikre steder og online.”

https://anfenglishmobile.com/human-rights/istanbul-lgbti-pride-week-banned-60700

Der er ikke flere tekster