Over 100 aktivister fra Extinction Rebellion blokerer Holmens Bro i København. Det sker fra lørdag den 10. august klokken 12.00. Aktionen varer i 24 timer.


7. august, 2019

Extinction Rebellion kræver, at den danske regering erklærer klima- og miljø undtagelsestilstand. Det har blandt andre England, Irland og Skotland gjort.

”Der skal handles nu for at redde planeten og vores fremtid fra den klimamæssige nødsituation”. Antonio Guterres, FN’s generalsekretær.

Ifølge forskerne står menneskeheden overfor en klima- og biodiversitetskatastrofe, der vil forandre planeten og livet på den. Derfor er det påkrævet, at politikerne hurtigst muligt adresserer situationens alvor ved at erklære en miljø- og klimamæssig undtagelsestilstand, der kan bane vejen for nødvendig handling nu.

Derfor kræver vi, at regeringen erklærer klima- og miljø undtagelsestilstand:

  • En klima- og miljø-undtagelsestilstand vil ændre måden vi taler om og handler på den eksistentielle trussel, som vi står overfor. Det gælder politikere, erhvervsliv, medier og borgere.
  • Det er en måde at anerkende klima- og miljøkatastrofens alvor på samt det presserende behov for drastiske handlinger overalt i samfundet.
  • Yderligere vil det sætte rammen for de nødvendige politiske beslutninger nu og i fremtiden. Den vil desuden skabe større folkelig opbakning, når regeringen skal lave lave de nødvendige forandringer.

Extinction Rebellion Danmark er en del af den internationale Extinction Rebellion (XR) bevægelse, der startede i Storbritannien i 2018. Vi bruger ikke-voldelig civil ulydighed for at nå målet om at stoppe masseuddøen og minimere risikoen for et samfundskollaps.

Website

Facebook

Der er ikke flere tekster