Opråb!: Børnemagt inviterer til legedag!***

Adrenalinen pumper i mine åre. Jeg hører kun vinden der suser i mine ører og mit hjertes taktfaste og hurtige trommen i min bryst. Jeg spæner så hurtigt jeg kan gennem ungeren. Omgivelserne flyder sammen. Jeg har kun et punkt i sigte, kun én ting at tænke på. At nå hen til dåsen. Jeg tror jeg flyver de sidste fem meter i min jagt. Pyha endelig fik jeg nået mit mål og råbt “børnemagt ud af dåsen.” Jeg knækker sammen af grin og udmattelse. Da jeg er kommet til mig selv, kigger jeg op og får øje på resten af børnemagt. De har røde kinder og er forpustede, nogle lægger sig på ryggen, arm i arm og kigger op i de sorte loft, andre går hen for at snuppe en kold øl. Alle har dog et stort smil på læben.


Link til legeaktion: https://www.facebook.com/events/2417939251773428/ 

Mange folk går fejlagtigt ud fra at børnemagt er en samling utilfredse børn, som prøver at spille voksne, eller at vi er nogle rigtige møgunger, der bare gerne vil bestemme alt og få indført gratis fredagsslik som en paragraf i grundloven. I børnemagt er vores ønsker at blive taget seriøst og hørt på lige fod med folk over samfundets myndighedsgrænsen, samtidig med, at vi vil beholde retten til en god barndom. Vi benægter ikke at vi er børn, men vi vil ikke finde os i at blive behandlet som uvidende og ukyndige til at tage vare på os selv og det samfund, som vi også er en del af, men bliver ekskluderet fra af voxne. Derudover tror vi på at mange af de såkaldte ”barnlige” værdier, som nysgerrighed, tillid, fantasi, og leg, er essentielle for et velfungerende samfund og er et godt levegrundlag, uanset hvor gammel du er. I børnemagt diskuterer vi små og store emner, alt fra fest og gøgl til klimakriser, autoritetskritik, aldersfacsisme og psykiske lidelser hos unge, bliver vendt til vores møder.

Fælles for vores arbejdsgang er dog at vi nægter at gå på kompromis med de ja, ”barnlige” værdier. I børnemagt kan du stille alle de spørgsmål du vil. I børnemagt er ingen teori eller tankegang dum og jo mere originalt og kreativt du forholder dig til de emnerne på dagsorden der diskuteres, jo bedre. I børnemagt er der ingen grænser. I børnemagt har vi tillid til hinanden, derfor har vi også kunne kunne formå at opbygge en gruppe med et godt fælleskab, på meget kort til, på trods af at vi er vidt forskellige mennekser, fra forskellige baggrunde. Der ud over bliver der altid leget og hygget igennem efter vores møder og sammenkomster. Vi vil gerne sprede og dele den gode stemning, hygge og leg. Derfor inviterer vi den sidste søndag hver måned, alle Nørrebros børn og legeglade folk til at deltage i vores legeaktion kl 1 i folkets park.

OBS: Folketshus ballade køkken crew, som også består af børnemagtere, laver lækker søndagsbrunch inden og der vil også blive serveret, snacks, kaffe og saftevand. Det er umuligt at være sur og hadsk, mens du leger. Gennem legen spreder vi glæde, grin og tillid til hinanden. Det har bylivet på Nørrebro mere end nogensinde før brug for. Vi vil have et trygt Nørrebro, et Nørrebro hvor vi kan løbe, lege og være frie. ikke et Nørrebro hvor gadebilledet bliver dikteret af hadprædikanter, der kun vil skabe splittelse. Så alle sammen tag din bedste legekammerat under armen og kom i folkets park den sidste søndag i måneden kl 1. Vi glæder os til at se jer. De bedste hilsner Børnemagt.

Der er ikke flere tekster