Blog: Børnemagt har fødselsdag. Hurra!***

I denne uge vil vi fejre Børnemagtsbevægelsens 47 års fødselsdag og denne gruppes 1 års!


I midt januar 2019, mødtes over 50 nye, gamle og interesserede aktivister på 1. sal i Folkets Hus. Vi var alle spændte på hvad, der skulle ske og klar på at starte et fællesskab op igen, som har været betydningsfuldt for børn, unge, samt præget den radikale venstrefløj og det udenom liggende samfund gennem tiden. Alligevel havde ingen regnet med at det forestående år skulle forløbe så vildt som det har gjort. Nu siger kalenderen pludselig 2020 og vi vil dermed samle op fra hvor vi slap, i vores første artikel på Konfront (“Vi er vilde, vi er frie, vi er generation børnemagt”) og kigge tilbage på alt hvad der er hændt, for i mellemtiden har vi slet ikke haft tid. Vi har nemlig haft alt for travlt med at lave aktioner, feste, lege, diy´et, på vores egne præmisser, og ikke nogen som autoriteter har stukket os i hånden og krævet opfyldt, hvilket har resulteret i skøre påfund, gak og gøgl til det formål at skabe positiv forandring og gå imod alt det der er anti-nice. Samtidig er vi på den personlige front blevet tætte venner og har formået at lærer med og af hinanden, fordi vi har skabt, det vi alle synes var tiltrængt, nemlig et antiautoritært, venstreradikalt politisk fællesskab, hvor der er rum til at lære og være “førstegangs-aktivist” plus kerneværdien i det hele: at have det sjovt, imens vi laver aktivisme. Altså som i virkelig sjovt. Lige netop det, har vi oplevet især er vigtigt i en verden og i et samfund, som ellers hurtigt kan føles som en endeløs kamp for retfærdighed. Det har altid været børnemagts ideologi og den har vi ført videre til denne generation af Børnemagt. Vi håber at det smitter. I artiklen fra 2019 kan man i mens man læser ikke undgå at mærke den vrede, der gennemsyre hvert et ord. For vi var vrede. Vi var trætte af hver dag blive begrænset og tysset på af voxne. Vi havde fået nok. I dette år har vi skabt mulighed for at handle og dermed fået afløb fra vores frustrationer på samfundets vegne, men hov, betyder det så at vi er blevet mere rolige og mindre frie og vilde? Tværtimod, vi mister aldrig vores revolutionære oprørstrang, for der er stadig undertrykkende samfundsstrukturer, racistisk politik og en hel del aldersfascister på fri fod og med magt. Helt generelt er der meget af kæmpe for og desværre også for meget at kæmpe imod. Men vi har fået mere håb, for nu har vi Børnemagt og vi vokser og krydser grænser (fra sjælland til jylland!) (meeen, no borders, no nations!) Vi kan fra hver direkte handling mærke en større opbakning  og vores stemme bliver taget langt mere seriøst når vi i udtaler os. Det giver kun mere blod på tanden, så bare vent for selvom det er et nyt årti, så slipper i ikke for os. Måske dette faktisk bliver et børnemagt årti? Ligesom 2019 i den grad var et børnemagt år.

Børnemagt til 1. marts demonstration 2019

Hvis du ikke kan huske hvorfor, vi synes også det er længe siden og der er sket meget, så opsummerer vi det her:

Året igennem har vi så mange søndag som muligt lavet de såkaldte legeaktioner i Folkets Park, med børn og barnlige sjæle. Vi er trætte af at skulle blive voxne så hurtigt og vi vil have at der er plads til at lege og grine (læs vores artikel om legeaktioner). Vi har talt til Klimastrejken og råbt af kapitalismen. Vi har arbejdet sammen med arbejdermuseet og BZ ‘at det, for at skabe et rum for børn, hvor de ikke bare kan lære om verden på en helt ny måde, men også lære at selvom du ikke befinder dig på den radikale venstrefløj (endnu) så er Børnemagt også aktuelt. Det var en vild dag, der krævede stor planlægning og masser af energi, men det lykkedes. Vi havde det for vildt, os 105 børn, der var samlet på Arbejdermuseet. Vi fik både lavet kageaktion i cafeen, malet banner, debatteret, talt om det der er svært og det der er godt, produceret badges og ikke mindst lavet telefon fis med Mette Frederiksen og dronning fra direktørens kontor.  Derudover havde vi udsmykket Arbejdermuseet med børnemagt ting og sager overalt og overstreget de kønsopdelte toilettet for at lave nogle kønsneutrale.

Weekenden før råbte vi fra trækroner i Folkets Park, fra et træ vi havde bz’at og vi kom ikke ned før verden var blevet lidt mere nice og det gjorde den (se og læs om det på facebook). Vi har været i sommerhus, festet og arrangeret fester, først i Ungeren og så i Bumzen, lavet brunch og masser af vegansk kaffe i Folkets Hus, lavet banner drops og meget mere, for Børnemagt er en bevægelse i bevægelse, senest med en søstergruppe i Aarhus og en ny Børnemagts gruppe kaldet Revolutinære Børnemagt.

Alle disse ting og alt det der kommer til at ske nu, vil vi hver dag i denne uge fejre. Så glæd der til en hel uge i børnemagt tegn! Og husk at være endnu mere anti-alder fascistisk end du allerede er!

Vi ses på gaden!

 

Begivenhederne vil blive delt på vores facebook: Børnemagt

Og hvis du har lyst til at være med til et møde bliver de bliver også delt på facebook. Alle møder er åbne!

Hvis du vil i kontakt med os, har spørgsmål, eller gerne vil tale med en fra børnemagt inden du møder op til et møde, så send os en direkte besked på facebook, så kan vi snakke og evt. gå sammen til møde.

Der er ikke flere tekster