Demonstration: Beskyt børnene mod had og Xenofobi!***

Den lille kulturnat på Frederiksberg

Fredag d. 17 Marts holder Frederiksberg hovedbibliotek den lille kulturnat, et kommunalt kultur tilbud på Frederiksberg der primært er rettet mod børn og unge.

Biblioteket har valgt at bruge kulturnatten på at fejre mangfoldigheden med ‘Børnene fra Sølvgade” hvor der er lagt op til en aften fyldt med kreativitet, sjov og fællesskab. Arrangementet er inspireret af den rørende og livsbekræftende roman “Børnene fra Sølvgade” af Renee Toft Simonsen og vil udfolde alle vores stemmer og fejre mangfoldigheden.Programmet byder på en række aktiviteter, der strækker sig fra sminkning til tegning, og der er noget for både små og store børn. Miss Nelly, en af hovedpersonerne i “Børnene fra Sølvgade”, har sammensat programmet, som byder på blandt andet fantastiske kostumer, musik og drag-underholdning i børnehøjde med Diana Diamond og Di Di Cancerella. Der vil også være mulighed for at gå på opdagelse i Miss Nellys klædeskab, lave sin egen mulepose med budskaber og tegne sin egen familie-potteplante.

Alle er velkomne, og man behøver ikke at kende historien på forhånd for at deltage i arrangementet, som er en hyldest til mangfoldigheden og forskelligheden.

Transfobien fra højre

Dette familie venlige og kreative tilbud har tilgengæld vagt forargelse blandt den radikale højrefløj, konspirationsteoretikere, og transfobiske “lgb” grupper.

Både i mainstream medier og sociale medier flyder det rundt med falske beskyldninger om grooming og seksualisering af børn. Dem har vi valgt vi ikke vil nærmere ind på her, dog har det også trukket en del af højrefløjens forargelseskor ud på gaden.

To kendte ansigter blandt Antivax bevægelsen som har anmeldt flere anti-corona demonstrationer, Isla tusindstråle og Livah Sunshine (Katja Livah Elley Hansen) har kaldt en had demonstration imod Hovedbibliotekets Dragshow. kl. 17:30

København for mangfoldighed

Solidariteten på venstrefløjen har ikke ladet sig vente og gruppen København for mangfoldighed har taget initiativet og inviteret alle allierede og kammerater til en festlig velkomst og sammenslutning foran hovedbiblioteket under parolen:
Beskyt børnene mod had og Xenofobi. Vi bringer deres invitation her:
På fredag, d.17. Marts, holder Frederiksberg bibliotek, i samarbejde med to dragkunstnere, lille kulturnat for børn. Arrangementet består af udklædning, kunst og underholdning.
Desværre er der en lille gruppe voksne der gerne vil afholde børnene fra at udforske forskellig kunstneriske udtryksformer. De skriver at de vil lave menneskering for at beskytte børnenes “uskyldighed”. Indkalderne til menneskeringen er ikke en en politisk gruppe, men eventet bliver anbefalet af flere racistiske og queerfobiske grupper og har deltagere fra den yderste højrefløj.
Ingen personer skal være bange for at komme til et kulturarrangement, der skal skabe rum for leg og udvikling!
Derfor inviterer København for mangfoldighed jer alle til at komme i jeres flotteste, mest farverige festtøj og være med til at byde børnene velkommen til et fedt arrangement. Vi kommer med flag glimmer og kaffe. Vi mødes kl 16 foran Frederiksberg hovedbibliotek på  Falkoner Pl. 3.
Vi vil gerne vise børnene at vi er flere der støtter mangfoldighed og fri leg end de få der forsøger at ødelægge og chikanere andre.
Tag dine venner og din familie med, så ses vi til en festlig aften som velkomstkomité!
Spred eventet på dine sociale medier!
Der er ikke flere tekster