Manifestation: Beboerne på Sjælsmark protesterer***

Beboerne på udrejsecenteret Sjælsmark har i de sidste uger organiseret protester og aktioner i deportationslejren. Nu indkalder de til demonstration.


Følg med i protesterne

Beboerne på Sjælsmark vil fortsat protestere gennem strejker og manifestationer. Følg blandt andre Marronage på Facebook, hvor beboerne løbende vil opdatere med deres krav og aktioner.

Sjælsmark er en institution der internerer børn og familier hvis sag er blevet afvist i det danske, statsracistiske asylsystem: de kan ikke rejse hjem, og bliver derfor udsat for forhold værre end fængsler som straf. Alle deportationslejre i Danmark er formet af de såkaldte “motivationsfremmende tiltag”: kontrol af beboernes hverdag og liv, der skal gøre deres tvungne ophold i lejrene så ulidelige som mulige. Beboerne på Sjælsmark strejker i disse dage, og igangsat en række boykots.

Her er deres krav, og deres invitation til demonstration foran Folketinget, tirsdag d. 20. november kl 11:30. 

Redaktionen og Konfront støtter alle der modsætter sig og er underlagte grænseregimet! Solidaritet med de strejkende og alle internerede i lejrene og fængslerne! Shut it all down!

Vi takker Marronage for at viderebringe invitationen.

Manifestation: SUPPORT THE CHILDREN IN SJÆLSMARK

Folketinget Christiansborg, Tirsdag d. 20. november kl. 11.30

Beboerne på udrejsecenter Sjælsmark inviterer til demonstration i kampen for bedre vilkår for Sjælsmarks børn og unge, og har derfor formuleret følgende krav:

  • Luk Sjælsmark!
  • Adgang til dansk folkeskole, vuggestue og børnehave!
  • Ændring af madordningen!
  • Adgang til delekøkkener, hvor der kan laves mad!
  • Bedre adgang til sundhedssystemet!
  • Genåbning af sager efter maksimum 12 måneder!
  • Tilladelse til at arbejde og komme i praktik og på uddannelse!
  • At få kontante ydelser tilbage!
  • Tøj oftere end hver sjette måned!

“Hvor lang tid skal vi være i Sjælsmark?” spørger de. En hverdag i Sjælsmark er ulidelig, og det er børnene det går værst ud over. Børn og unge i Sjælsmark får så ringe kost i Sjælsmarks kantine, at de får mavesmerter. Deres sundhed og trivsel forværres pga. den uspiselige mad, som kantinen tilbyder, og forældre må ikke tilberede frisk kost til børnene, da der ikke er køkkenfaciliteter eller køleskabe i Sjælsmark.

Børn og unge har ikke ret til skolegang og forældre har kun adgang til nyt tøj til deres børn hvert halve år. Lige nu giver de udtryk for, at børnene fryser. Børnene har ikke mulighed for at få rent tøj på, fordi der er begrænset mulighed for at vaske tøj. Der er 5-6 vaskemaskiner (som ofte er i stykker) til rådighed for omkring 200 mennesker.

Vinduerne i Sjælsmark er utætte og børnene får træk. Børnene har ikke adgang til TV eller legetøj på deres værelser. Der er ikke adgang til støvsugere, så børnene må lege i beskidte rum.

For materiale om danske udrejsecentre se: Stop killing us slowly, En forskningsrapport om de motivationsfremmende foranstaltninger og kriminaliseringen af afviste asylansøgere i Danmark, af Freedom of Movements Forskningskollektiv (Julia Suárez-Krabbe)

Der er ikke flere tekster