Siden 1982 er Dagbladet Arbejderen udkommet som papiravis, 2. maj i år er det slut. Papiravisen lukkes og avisen overgår til at udkomme som netmedie.


Ifølge Arbejderen er årsagen en kombination af flere faktorer. Over flere år er mediestøtten blevet beskåret samtidig med, at udgifterne til distribution er stærkt stigende. Det ændrede medielandskab har også ramt Arbejderen og betyder, at det er blevet sværere at sælge abonnementer på papiravisen.

Arbejderens ansvarshavende redaktør Birthe Sørensen skriver i en mail til samarbejdspartnere; “Alt i alt har det gjort det vanskeligt for os at opretholde en tilfredsstillende kvalitet i papiravisen, hvorfor vi nu har valgt at satse 100 procent på netmediet. Vi har allerede i dag en god hjemmeside, og har oplevet et stigende læsertal de sidste år. I dag har Arbejderen.dk knap 60.000 unikke brugere om måneden.”

Det primære i netmediet vil være netavisen på hjemmesiden, som vil blive udbygget og opdateret flere gange dagligt. Ligeledes vil Arbejderen udsende et dagligt nyhedsbrev samt arbejde med alle de andre digitale platforme, såsom Messenger, Twitter, Facebook m.m.

Ved siden af netmediet vil Arbejderen udsende “Magasinet Arbejderen”, som vil udkomme på papir 4-6 gange årligt. Magasinet vil bringe analyser, teori, kulturstof og andet baggrundsstof.

Indholdsmæssigt vil Arbejderen.dk fortsætte som nu og med samme målgruppe. 

Læs mere om Arbejderens beslutning om at lukke papiravisen HER.

 

 

Der er ikke flere tekster