På lørdag kl 13:00 har to antifascistiske grupper, Antifascistisk Aktion og Revolutionære Antifascister indkaldt til moddemo. Målet er at stoppe eller forstyrre den ny opstartede fascistiske gruppe Folkets Flamme.

Indkaldelsen lyder sådan:

ALERTA! Fascister ud af Østerbro!
På lørdag vil et surt opstød af gamle kendinge fra den nationalistiske og racistiske højrefløj forsøge at gennemføre et semiåbent frokostmøde (buffet 98 kr.) under navnet Folkets Flamme. Dette nyligt opståede sammenrend af ideologisk afstumpede racister vil samle sig om folkemorderiske ideer om et “renset” Danmark, hvor indskrænket nationalisme og patriarkalsk familietvang regerer. Med åbne arme ønsker de at byde alle racistiske reaktionære velkommen.
På lørdag skal de ikke møde andet end konsekvent modstand! Derfor opfordrer vi alle til at dukke op og forpurre Folkets Flammes møde!
Duk op, Svanemøllen station kl.13, og lad os sammen stoppe deres planer!
INGEN FREDELIG FROKOST TIL FASCISTER OG RACISTER!
Man kan følge med i de antifascistiske gruppers opdateringer på deres SoMe her og her eller på Antifa update: +45 60 59 01 61

Hvem er folkets flamme?

men hvem er folkets flamme?

De kalder sig en national græsrodsforening der har til formål at bekæmpe det multikulturelle samfund.

Sagt med deres egne ord:

Igennem de sidste 40 år har landsforræderiske politikere tilladt en hidtil uset ikkeeuropæisk, herunder muslimsk, masseindvandring, der på længere sigt truer med at udskifte Danskerne med fremmede og gøre os til minoritet i vort eget land. Vort folks styrke har altid været dets homogenitet“.

Inspireret af Grupper som Generation Identitær vil de arbejde metapolitisk i form af aktivisme, demonstrationer, informationsmøder, sociale og kulturelle arrangementer, uddannelse, fundraising samt ved anden påvirkning af offentligheden i håbet om at trække samfundsdiskursen mod højre.

Samtidig beskrev folkets flamme at deres formål også er at:

Det er vort mål, at alle nationalsindede skal kunne samles hos os. Så hvad enten du mener, at Danskhed er bestemt af blod eller af kultur, eller begge dele, er der plads til dig hos os. Det skal være tilladt at være uenige, så længe uenigheden udtrykkes civiliseret og man holder sig for øje, at Danmarks skæbne er foreningens første prioritet. For os er det vigtige ikke de 5-10%, der skiller os, men alt det, der samler os!

pt. Er den ovenstående citat blevet slettet fra beskrivelsen.

Det ses tydeligt i deres beskrivelse at de er det nyeste hoved i en lang række forsøg på at etablere en samlet højreradikal bevægelse.

hvis man kigger på deres sociale medier ser det dog tyndt befolket ud, med en 24 facebook likes, 13 følgere på twitter og 33 på instagram, det peger ikke på at være den store nationalistiske folkebevægelse som de håber. Kigger man dog nærmere på deres sociale medier for man et indblik i hvilke grupperinger på den højreradikale fløj der kunne finde på at dukke op. Der ligger nemlig flere kendte ansigter bla.

Hanne Kronborg

Hanne Startede i Rasmus Paludans parti Stram Kurs, og senere var hun en del af den gruppe der brød med Stram Kurs og dannede Patrioterne går live, heller ikke der følte hun sig hjemme så hun startede mini partiet kaldet Kronborg-listen. Kronborg-listen har tidligere demonstreret med nazi gruppen DNB (Det nordiske broderskab) som man kan læse mere om her. På facebook som man kan se nedenunder er hun formand for Folkets flamme.

Fra Hanne Kronborgs offentlige facebook.

For at tilmelde sig frokost mødet på lørdag skal man skrive til Jeremy. Efternavnet er ikke givet men der er ikke mange kendte ansigter på den højreradikale fløj med navnet Jeremy, udover Jeremy Meilhac som også har haft sin tidligere gang i Stram kurs. I 2018 blev han anholdt for at true med at lave et skoleskyderi som man kan læse mere om her:

Om folkets flamme projektet vil blive en succes eller endnu et flop på den højreradikale fløj må tiden jo vise. Den antifascistiske demonstration starter kl 13:00 på Svanemølle station.

 

Der er ikke flere tekster