Antifascisme: Antifascister i Aarhus mobiliserer***

Århus har i mange år haft et sørgeligt ry som værende Danmarks hovedstad for nazister. Især grupper som White Pride har været med til at skabe det ry. Blandt andet ved tilfældige overfald på alle slags folk fra venstrefløjen.


Af Antifa Info Aarhus

For knap 10 år siden var det nået til et punkt hvor Århus som by ikke længere kunne se stiltiende til, og det var ikke længere kun folk på den yderste venstrefløj der havde indset at nazisternes hærgen var en reel trussel. I forbindelse med DDL og EDLs demonstration i Mølleparken i Århus samledes omkring 5000 andre til en moddemo, og senere til forskellige arrangementer som ”Århus for mangfoldighed” og lignende. Dette affødte en længere periode hvor den yderste højrefløj i Århus blev splittet og havde store udfordringer med at mobilisere til noget som helst. Enkelte forsøgte (uden større succes) at få Danskernes Parti valgt ind, en del søgte andre grupper og endeligt sprang nogle helt fra den yderste højrefløj.

Efter længere tids ro er flere grupper igen begyndt at vise sig i løbet af de sidste 2 år. Blandt andet har Stram Kurs været forbi et par gange, dog er de blevet buet ud hver gang og blokeret i en sådan grad de ikke har kunne sprede deres flyers og anden propaganda. På den mere anonyme side har Generation Identitær forsøgt sig med aktioner hvor de uddeler propaganda og forsøger at tegne et billede af sig selv som intellektuelle og fredelige aktivister fra højrefløjen. Men uanset hvad du kalder en lort, så er det stadig en lort og Identitær er stadig en flok fascister. I Århus har der været enkelte aktioner hvor de har vist sig, men ellers er det primært klistermærker der gør opmærksom på Generation Identitærs tilstedeværelse. Ligeledes har gruppen Den Nordiske Modstandsbevægelse/Nordfront primært vist sig ved at sætte klistermærker op rundt omkring i byen. Indtil starten af september hvor de blandt andet stjal et flag og udførte en større omgang chikane ved et sted kaldet Sidesporet, der ”er et fristed for alle, der savner kammeratskab og måske føler sig lidt sat uden for samfundet.” Altså ikke et sted med nogen form politisk tilknytning. Alligevel kaldte nazisterne fra Nordfront det for ”Antifas rotterede”. 

Indtil da har vi på den yderste venstrefløj i Århus primært lavet aktivisme ved at fjerne/dække div. Klistermærker samt mødt op når grupper som Stram Kurs har vist sig. Men pga. den mere aggressive stil har behovet for at mere fast netværk vist sig igen. Vi er derfor en lille håndfuld af aktivister fra Århus der har startet facebook siden ”Antifa Info Aarhus”. Både for at have et samlingssted for os på venstrefløjen, men også for at kunne gøre opmærksom på hvor og hvornår fascisterne f.eks. mødes/har hængt deres propaganda op. Men også for på sigt at kunne starte moddemoer, støttekoncerter og lignende. Senest har vi afholdt en støttefest for vores nyopstartede info-bod ”Rottereden”, hvorfra vi vil uddele flyers og klistermærker, da interessen for at kunne dække skodpropaganda fra højrefløjen heldigvis stadig har kæmpe opbakning i Århus. Dette blev yderlige bekræftet da siden på de første 10 dage rundede 200 følgere.  

 

Der er ikke flere tekster