ANOTHER WORLD IS NOW

Torsdag d. 29. var Konfront til stede ved åbningen af fotoudstillingen ‘Another World is Now’, der med 1.salen i Folkets Hus som setting udstiller en samling af gamle og nyere fotos fra de zapatistiske autonome områder i Chiapas, Mexico. Udstillingen sker som led i, at en delegation af zapatister kommer til Europa og Danmark i en symbolsk invasion i løbet af sommeren 2021.


Touren for Livet som den kaldes (La Gira por la Vida) sker som en markering af 500-året for faldet af Tenochtitlan, idag kendt som Mexico City, til de spanske kolonisatorer. Internationalt Forums Mexicogruppe er del af planlægningen af besøget, både på Europæisk niveau og lokalt i Danmark, og har sat fotoudstillingen ‘Another World is Now’ op. Én af aktivisterne fortæller om formålet med udstillingen: “Vi ser udstillingen som en forberedelse til besøget denne sommer, både for os selv og vores egen skoling, og for de der vil komme forbi udstillingen og måske lære noget nyt. Udstillingen skal samtidig være et rum for organisering, hvor kammerater kan henvende sig, hvis man vil tage del i arbejdet omkring at få delegationen til Danmark – og rummet kan også bruges til at afholde planlægningsmøder og informationsarrangementer.”

Udstillingen indeholder dels en tids-caracol (sneglehus), hvor udklip af Den Sjette Deklaration (2005) fortæller Zapatisternes historie, dels en samling af ældre og nye fotos med tekstbokse, der forklarer centrale tematikker i zapatisternes organiseringsform, og sidst en række lydklip, som kan høres via QR-koder, hvor EZLN-kommunikéer og taler er blevet indtalt på engelsk.

Mexicogruppen vil holde udstillingen åben to dage om ugen hele august, onsdage og søndage fra klokken 14 til 19, og byder alle velkommen til at komme forbi.

Der er ikke flere tekster