Teori og praksis: Anarkistisk Bogmesse København 2019***

D. 9.-11. august afholder FAB: Forenede Anarkistiske Bogcaféer en anarkistisk bogmesse. Hovedtemaet for bogmessen er anarkismens syn på nutidige kampe og forslag til løsninger baseret på teori og praksis. Arrangementet foregår i Ungdomshuset og BIBLIOTEKET på Rentemestervej i København NV. og rummer boder, oplæg, workshops og meget mere!


Af FAB: Forenede Anarkistiske Bogcaféer

Vi oplever, at den anarkistiske bevægelse i Danmark er blomstrenede og på samme tid relativt fragmenteret, bestående af løse netværk og mindre organiseringer samt affinity-grupper, oppositionsgrupper i fagforeninger, aktivistgrupper på uddannelsessteder og enkeltorganiserede anarkister.

Som en del af dette billede findes de anarkistiske bogcaféer, som på mange måder fungerer som samlingssted for flere af de anarkistiske projekter i København. Bogcaféerne er f.eks. infoshops og mødesteder, hvilket med tiden har givet os et stort netværk af allierede projekter og kammerater samt kendskab til mange forskellige organiseringer og kampe.

Det at arrangere en anarkistisk bogmesse er for os en god mulighed for at skabe et rum, hvor anarkister og allierede kan samles, lære hinanden bedre at kende og skabe samtale omkring anarkisme og de mange politiske kampe, vi står overfor. Temaet for bogmessen er derfor anarkistiske syn på nutidige kampe og forslag til løsninger baseret i teori og praksis.

Baggrund for bogmessen

I januar 2017 afholdt mere end 100 anarkister i København et stormøde med fokus på organisering. Stormødet rummede en bred samtale om, hvordan vi som anarkister kunne stå sammen i vores kampe. Du kan læse en beretning om stormødet her.

Ønsket om at starte en samlende anarkistisk organisation blev ikke realiseret, men en række andre anarkistiske projekter opstod som resultat af stormødet – bl.a. ABC KøbenhavnVesterbro Anarkisterne og FAB.

Vi oplever også, at der stadig er stor interesse for anarkisme. Derfor har vi i FAB nu taget initiativ til at skabe et rum, hvor vi kan diskutere de høje politiske bølger, som vi står overfor. Det er blevet til idéen om at skabe den anarkistiske bogmesse.

Hvad skal der ske til bogmessen?

Bogmessen varer i tre dage fra d. 9. til d. 11. august og foregår i Ungdomshuset på Dortheavej 61 i København NV. og hos naboerne i BIBLIOTEKET Rentemestervej.

Fredag er i fællesskabets tegn med pubquiz, folkekøkken, åben bar og musik og dørene åbner kl. 16.

Lørdag er der fuldt program fra kl. 11-18 samt hygge og folkekøkken efter kl. 18.

Salen i Ungdomshuset fyldes med mere end 20 boder fra seje anarkisters og allieredes projekter i in- og udland – se den fulde liste her. Der vil være meet and greet med forfatterne Lars Troels Møller, Lene Tymoshenko og Seb Doubinsky, børnehjørne i samarbejde med Børnemagt, udstillinger, serigrafi-workshop ved Nattsvart Verkstad, tryghedshold og infobod, lækker vegansk forplejning samt underholdning og musik om aftenen.

Derudover vil der lørdag være oplæg om fremtiden for queerness og queer spaces af Det Bløde Rum, Jacob Graack vil tale om anarkistiske perspektiver på pædagogik, KlimaKollektivet holder oplæg om industrielt landbrug, kapitalisme, klimaforandringer og Free the Soil-kampagnen, Revolutionære Antifascister præsenterer oplægget Antifascisme og agitation: Perspektiver på ‘meatspace’ og online tilstedeværelse, den anarkistiske sci fi forfatter Seb Doubinsky fortæller om at skrive om dystopia i en dystopisk verden og aktivisten Winnie taler om den postmoderne anarkisme.

Søndag starter programmet kl. 11 med stor vegansk brunch, og der vil være boder samt workshops ved Nattsvart Verstad og mini-hacklab ved Firefund. Dagen i Ungdomshuset rundes af kl. 16. Efterfølgende har vi arrangeret filmvisning kl. 18.30 af dokumentareren Worlds of Ursula K. Le Guin i Vester Vov Vov – samt hver torsdag hele juli og august.

Mere information om bogmessen

Du kan se hele programmet og læse mere om bogmessen her:

Bogmessens hjemmeside

Ungdomshusets hjemmeside

DukOp.dk

Facebook-event for bogmessen

Kom og vær aktivist til bogmessen

Bogmessen kører på frivillige kræfter og der er altid plads til flere! Kunne du have lyst til at hjælpe med at lave mad, stå i bar eller gøre rent? Så kontakt os på mailen bogmesse Ⓐ anarkisten.dk

Vi holder også en fælles arbejdsdag for bogmessen lørdag d. 3. august kl. 12-18 i Ungdomshuset. Arbejdsdagen er for alle, der har lyst til at give en hånd med – duk op og bliv en del af fællesskabet! Læs mere om arbejdsdagen her.

Vi glæder os til at se jer!

Hvem er FAB: Forenede Anarkistiske Bogcaféer?

FAB: Forenede Anarkistiske Bogcaféer er et samarbejde mellem de to anarkistiske bogcaféer i København; Bogcaféen Barrikaden (est. 2009) i Ungdomshuset på Dortheavej 61 2400 København NV. og Bogcaféen Halmtorvet (est. 2015) på Halmtorvet 54 1700 København V.

Du kan læse mere om FAB på vores Facebook-side.

Der er ikke flere tekster