Alle har sgu da et bat er for de fleste et indblik ind i en skjult verden. Udøvelsen af vold begået af aktive ny nazister mod racialiserede og venstreorienterede på gaden, virker for mange som det rene opspind. Ikke desto mindre bevidner kortfilmen om en verden som undertegnede selv var en del af.


Af A.N

Som politisk aktiv i Århus var det for fem år siden hverdag at se sine kammerater dukke op til møder med ar i hovedet eller se sig for når man gik ud på gaden. Gruppen White Pride havde hærget byen i mere end et årti og kun aktiv modstand i form af folkelig mobilisering og direkte militans fik endelig bugt med gruppen.
Netop dette er temaet for Ella Rasmusens kortfilm der stadig fastholder sin relevans i en tid hvor jødiske gravsten bliver overmalet og hvor det politiske højre står historisk stærkt i Europa.
Filmen konfronterer os med det dilemma som alle der kommer i berøring med den skjulte verden må konfrontere, er du med eller imod?
En længere analyse kan læses i Modkrafts anmeldelse af filmen fra 2016.

Filmen vises af Konfront med tilladelse fra instruktøren. Vi må informere om at der forekommer scener med vold og filmen er ikke egnet for et yngre publikum.

Der er ikke flere tekster